Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η απάντηση Ζούλα για τα fake tweets που του αποδίδονται και γιατί δεν κατέβασε τον λογαριασμό του

14 Αυγούστου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε ο διορισμός του Κωνσταντίνου Ζούλα στην θέση του Προέδρου της ΕΡΤ, ένας πραγματικό πόλεμος ξέσπασε στο twitter.

Αλλοι ανέβασαν υβριστικά tweets που του αποδίδονται για τους Μαύρους των ΗΠΑ, άλλοι ανέβασαν ένα δήθεν tweet όπου είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Ζούλας-τον καιρό που ήταν υπεύθυνος τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη- με επαίνους για τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής, και άλλοι τον κατηγόρησα ότι μόλις ανακοινώθηκε ο διορισμός του, έσπευσε να κατεβάσει τον λογαριασμό του και να σβήσει τα tweets.

Σε αυτές τις κατηγορίες απάντησε σήμερα ο Κωνστατίνος Ζούλας σημειώνοντας ότι ο λογαριασμός του έχει κατέβει από το twitter, επειδή είχε χακαριστεί και προφανώς χρησιμοποιήθηκε από τον άγνωστο χάκερ με παράνομο τρόπο, απάντησε ότι τα διάφορα tweets που του αποδίδονται έχουν κατασκευαστεί εδώ και χρόνια από ψεύτικο χρήστη- parody account- και ο ίδιος τα έχει διαψεύσει ήδη από τότε, ενώ σχολίασε ότι «ντρέπεται για λογαριασμό όσων τα αναπαράγουν».

Εγραψε δε για την κριτική που του ασκείται προκαταβολικά για την ανάλυψη της προεδρίας της ΕΡΤ, οτι «δεν θα μπει στον πειρασμό να σχολιάσει αυτούς που του ασκούν προκαταβολικά κριτική, ενώ πρωταγωνίστησαν στην παρακμή της δημόσιας τηλεόρασης».

Τι έγραψε ο Κωνσταντίνος Ζούλας στο facebook
«Εκ χαρακτήρος δεν συνηθίζω να απαντώ στην δημοσιογραφική κριτική -ακόμη και στην κακόπιστη- αλλά καθώς είδα ότι αναπαράγονται fake news για μένα ακόμη και από πολιτικούς, οφείλω κάποιες αυτονόητες διευκρινίσεις τις οποίες όσοι μου κάνουν την τιμή να με ακολουθούν τις γνωρίζουν.

Ο λογαριασμός μου @kzoulas στο twitter χακαρίστηκε προ μηνών και δεν είχα πρόσβαση σε αυτόν για αρκετές εβδομάδες, κάτι που είχα γράψει και όταν τον ανέκτησα. Στη συνέχεια και ενώ δεν είχα καμία δραστηριότητα στο twitter, ο λογαριασμός αυτός έγινε suspended προφανώς γιατί ο χάκερ στο διάστημα που δεν τον ήλεγχα, τον χρησιμοποίησε με παράνομο τρόπο που δεν γνωρίζω. Αυτό συνέβη ΠΡΙΝ από τις ευρωεκλογές και επομένως είναι fake news ότι δήθεν τον κατέβασα χθες μόνος μου, μετά την πολύ τιμητική για μένα πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ.
Όσον αφορά ένα χυδαίο και ρατσιστικό τουιτ περί “Αφρικής και μαύρων” που μου αποδίδεται (και το είδα ξανά και εδώ στο FB), έχει κατασκευαστεί πριν από χρόνια από ένα parody account, το είχα διαψεύσει και τότε, και ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό όσων το αναπαράγουν σήμερα ως τάχα δικό μου ποστ.

Κατά τα λοιπά όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας και προφανώς γνωρίζω ότι στο εξής θα είμαι ένας εύκολος στόχος κριτικής. Πόσο μάλλον όταν δέχθηκα την μεγάλη πρόκληση να συμβάλω στην προσπάθεια ανάκτησης της αμεροληψίας της ΕΡΤ. (Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω όσους μου ασκούν προκαταβολικά κριτική, ενώ πρωταγωνίστησαν στην παρακμή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης…)»

This entry was posted on Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2019 at 20:04 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply