Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον Κορκονέα

29 Ιουλίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Ποιο ελαφρυντικό του αναγνωρίστηκε ομόφωνα από το δικαστήριο – Αποφυλακίζεται λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα


Ανοίγει η πόρτα της φυλακής, τις επόμενες ημέρες, για τον Επ. Κορκονέα μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να του αναγνωρίσει ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και να «σπάσει» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι δικαστές επέβαλαν στον Επ. Κορκονέα καθειρξη 13 ετών γεγονός που σηματοδοτεί , όπως εκτιμούν νομικοί, την αποφυλάκιση του καθώς πλέον με το νέο Ποινικό Κώδικα, ανώτατη ποινή κάθειρξης που μπορούσε να του επιβληθεί ήταν τα 15 έτη.

Ο Επ. Κορκονέας έχει ήδη εκτίσει πραγματική ποινή 10 ετών ενώ , σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast.gr, έχει κάνει και μεροκάματα εντός της φυλακής, τα οποία προσμετρώνται ευεργετικά.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Β. Χανή, ο οποίος είχε προτείνει να χορηγηθεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αλλά να του επιβληθεί ποινής κάθειρξης 15 ετών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισης για να αναγνωριστούν στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά της ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντος , της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του, ακόμα και κατά την κράτησή του, καθώς και αυτό της μη εύλογης διάρκειας της διαδικασίας που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου.

This entry was posted on Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2019 at 18:11 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply