Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αδεια τα παγκάρια της Εκκλησίας στα χρόνια της κρίσης -Οι ιερείς βρίσκουν μονόλεπτα και κουμπιά

26 Ιουλίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Δραματική μείωση στα έσοδα των εκκλησιών παρατηρείται τα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδας.

Βρίσκουμε ακόμα και κουμπιά δηλώνει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στον Ελεύθερο Τύπο η μείωση στα έσοδα της Εκκλησίας από το 2011 παρουσιάζει μια μείωση της τάξης του 60%.

«Κάθε φορά που κάνω καταμέτρηση στο παγκάρι βρίσκω μονόλεπτα, δίλεπτα, βουλγάρικά νομίσματα και το πιο θλιβερό ακόμα και κουμπιά» αναφέρει ο πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης και συμπληρώνει: «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε στα επίπεδα προ κρίσης» Ο πατέρας Γεώργιος ιερουργεί στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Μητρόπολη Ζιχνών και Νευροκοπίου.

Τέλος στους δίσκους και τα παγκάρια στα νεκροταφεία βάζει η εκκλησία

Φαίνεται παράλληλα, πως η ιεραρχία της εκκλησίας έχει καταργήσει τους δίσκους στους ναούς που ποιμαίνουν, τα περιφερόμενα παγκάρια στα νεκροταφεία, αλλά και τα «τυχερά» από γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα.

Μια τέτοια απόφαση, εκείνη του Μητροπολίτη Περιστερίου που κατάργησε το «κυλιόμενο παγκάρι» στο κοιμητήριο της περιοχής. «Επιτρέπεται όταν ο άλλος χάνει τον άνθρωπό του να βλέπει αυτή την κατάσταση; Όχι!» φέρεται να δηλώνει ο Μητροπολίτης Κλήμης στο ίδιο δημοσίευμα.

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2019 at 08:00 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply