Κλασικό και αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων!
Υλικά για 4 άτομα
- 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
 - 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
 - 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
 - 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
 - 3 κουτ. σούπας γάλα
 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
 - 1 αβγό φρέσκο
 - 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
 - 1 κουτ. γλυκού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
 - 1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
 - 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
 - ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
 - ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
 - ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
 - αλάτι
 - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 - ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και τ’ αφήνουμε να φουσκώσει.
 - Μετά από λίγο, το στίβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας και το τρίβουμε με τα χέρια.
 - Σ’ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τ’ ανακατεύουμε καλά.
 - Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αβγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
 - Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια να γίνουν τέλεια.
 - Έπειτα παίρνουμε κιμά με τα χέρια μας και τον πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, μέσα στις παλάμες μας.
 - Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά.
 - Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
 
newsbeast
loading…
                                                     
                     