Δείτε το Πρόγραμμα:

Βιογραφικά:
Η Elisa van Beek, γεννηθείσα στο Spaichingen, µεγάλωσε µέσα σε µουσική οικογένεια και ξεκίνησε µαθήµατα πιάνου σε ηλικία 6 ετών στο Musikschule Trossingen.

Παρακολούθησε µαθήµατα πιάνου µε τον πατέρα της, τον καθηγητή Johan van Beek και κέρδισε το 1O βραβείο στον εθνικό διαγωνισµό “Jugend musiziert”. Σε ηλικία 11 ετών θα ξεκινήσει µαθήµατα βιολιού µε τον καθηγητή Rudolf Rampf στο πανεπιστήµιο του Τρόσιγκεν (Musikhochschule Trossingen) και στη συνέχεια θα εµπλουτίσει τις γνώσεις της στη µουσική Ακαδηµία Diapason της Καρλσρούης µε καθηγητή τον Riza Yildiz, κερδίζοντας βραβείο στον διαγωνισµό “Jugend-musiziert”. Θα ακολουθήσουν µαθήµατα βιολιού µε τον καθηγητή Georg Baynov, κάτι το οποίο είναι πολύ σηµαντικό για την Elisa van Beek και τη µουσική της σταδιοδροµία, καθώς ο Georg Baynov ήταν µαθητής του David Oistrakh. Το 2010 η Elisa van Beek θα ξεκινήσει τις ακαδηµαϊκές της σπουδές στο πανεπιστήµιο του Έσσεν (Universitat der Kunste Essen) στην τάξη της βιολονίστας Nanas Jashvili και από το 2012 θα συνεχίσει µε τον καθηγητή Winfried Rademacher στο πανεπιστήµιο του Τρόσιγκεν ( Staatlichen Hochschule fur Musik Trossingen) όπου και θα αποφοιτήσει µε την υψηλότερη δυνατή βαθµολόγηση. Παράλληλα θα κερδίσει το 2O βραβείο στον διεθνή διαγωνισµό “Heirs of Orpheus” (Βουλγαρία). Θα ακολουθήσουν µεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήµιο του Ανόβερο (Hochschule fur Musik, Theater und Medien Hannover) στην τάξη της βιολονίστας Elisabeth Kufferath, όπου και θα αποφοιτήσει το 2018. Παράλληλα, θα παρακολουθήσει µαθήµατα µουσικής δωµατίου µε τον καθηγητή Markus Becker. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια βιολιού µε καλλιτέχνες όπως οι: Donald Weilerstein, Anke Dill, Sebastian Hamann, Eva Bindere, Dimitris Chandrakis, Angel Stankov. Η δισκογραφία της περιλαµβάνει ηχογράφηση µε έργα για βιολί και πιάνο µε τον πιανίστα Γιώργο Καραγιάννη (ARS Produktion). Ως µέλος ορχήστρας συµµετέχει σε παραστάσεις της ορχήστρας της όπερας του Ανόβερο (Niedersachsischen Staatstheater Hannover).



Ο Γιώργος Καραγιάννης γεννήθηκε στα Γρεβενά. Ξεκίνησε µαθήµατα πιάνου σε ηλικία 11 ετών. Στην µουσική του σταδιοδροµία παρακολούθησε δεκάδες σεµινάρια πιάνου και µουσικής δωµατίου κοντά σε διεθνούς φήµης Έλληνες και ξένους µουσικούς όπως οι: Donald Weilerstein, Maxim Mogilevsky, Aglika Genova & Liuben Dimitrov, Mikhail Voskresensky, Jerome Rose, Elisabeth Kufferath, Winfried Rademacher, Hideyo Harada, Kemal Gekic, Reinhard Becker, Viktor Chuchkov, Akos Hernadi, Eugene Mursky, Svetlana Smolina, Johan van Beek, Eduard Zilberkant, Δόµνα Ευνουχίδου, Έλενα Μουζάλα, Γιώργος Χατζηνίκος. Αποφοίτησε από το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου στην ειδίκευση πιάνου (πτυχίο, µεταπτυχιακό), έχοντας ως υπεύθυνο καθηγητή τον Λάµπη Βασιλειάδη. Μετά την εισαγωγή του ως 1ος στον τοµέα Konzertexamen (ανώτατες σπουδές σολιστικής ειδίκευσης στη Γερµανία) συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήµιο του Τρόσιγκεν (Staatliche Hochschule fur Musik Trossingen) µε καθηγητή τον Tomislav Nedelkovic-Baynov. Ακολούθησαν µεταπτυχιακές σπουδές µουσικής δωµατίου στο Πανεπιστήµιο του Ανόβερο (Hochschule fur Musik, Theater und Medien Hannover) µε καθηγητή τον Markus Becker. Παράλληλα παρακολούθησε µαθήµατα συνοδείας Lied (Liedgestaltung) µε καθηγητή τον Jan Phillip Schultze. Έχει συµµετάσχει και διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισµούς πιάνου. Επίσης έχει εµφανιστεί δίνοντας ατοµικά ρεσιτάλ και συναυλίες µουσικής δωµατίου σε πόλεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γερµανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ταϋλάνδη). Έχει ηχογραφήσει για το 3ο πρόγραµµα παίζοντας µε την ορχήστρα σύγχρονης µουσικής της ΕΡΤ και την συµφωνική ορχήστρα του Δήµου Θεσσαλονίκης. Η δισκογραφία του περιλαµβάνει µέχρι στιγµής σόλο δίσκο µε έργα Schubert, Berg, Bach, Schumann (Piano Plus Festival) καθώς και δίσκο µε έργα για βιολί και πιάνο (Ars Produktion) µε την βιολονίστα Elisa van Beek.

Η Πρόσκληση:

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.