Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και ο “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΡΛΙΑΚΑ” στην ΣΙΑΤΙΣΤΑ (εικόνες + video)

17 Ιουλίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στα Γρεβενά για την γενική συνέλευση του Συλλόγου, ο κ. Θανάσης Οικονόμου και ο πρόεδρος του “ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΟΡΛΙΑΚΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ” κ.Ιωάννης Μπαϊνέτας, συνοδευόμενοι από τον νέο Περιφερειακό Σύμβουλο ΠΕ Γρεβενών κ. Αθανάσιο Φωλίνα είχαν συνάντηση με το νέο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ.Γιώργο Κασαπίδη, τον οποίο αφού ενημέρωσαν για την πορεία της δημιουργίας του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα Γρεβενών, ζητήθηκε και από τον ίδιο να στηρίξει το έργο αυτό.

Η συνάντηση έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Ιουλίου στη Σιάτιστα, όπου μάλιστα βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Τόσο ο κ. Πρωτοπαπάς όσο και ο κ. Κασαπίδης τόνισαν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό αυτής της προσπάθειας, ενώ ζήτησαν να έχουν συνεχή ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος την Δευτέρα 15 Ιουλίου θα βρισκόταν στην Κύπρο γιατί έχει επιλέγει ως επιστημονικός σύμβουλος στην αντίστοιχη δημιουργία Αστεροσκοπείου στο Όρος Τρόοδος.

Από την πλευρά τους ο κ. Πρωτοπαπάς και ο κ. Κασαπίδης αφού εξήραν τις πρωτοβουλίες του συλλόγου και πάνω απο όλα του κ. Οικονόμου τόνισαν ότι είναι τιμή για την περιοχή που έχει έναν τέτοιο λαμπρό επιστήμονα και άνθρωπο.

Επίσης ο κ.ο κ. Πρωτοπαπάς ευχαρίστησε τον κ. Οικονόμου για την προσφορά του να διαθέσει στον Ελληνικό Διαστημικού Οργανισμό την διάσημη συσκευή που συμμετείχε σε δεκάδες διαστημικές αποστολές, τόσο της ΝΑΣΑ όσο και άλλων Διαστημικών Οργανισμών του Κόσμου να τοποθετηθεί στο ελληνικό ρομποτικό μηχάνημα που θα προσεδαφιστεί σε περίπου δύο χρόνια στη Σελήνη.

Εικόνες:


 

This entry was posted on Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2019 at 11:30 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply