Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η υποψήφια βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Λαμπρινή Κόγιου – Χατζηζήση Λαμπρινή στο έθιμο της “Διάκλησης” στην Καληράχη Γρεβενών (εικόνες)

30 Ιουνίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Η κα Λαμπρινή Κόγιου – Χατζηζήση επισκέφτηκε την Καληράχη το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Στην κοινότητα της Καληράχης πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά το έθιμο της “Διάκλησης” το οποίο διατηρείται από το 1864, όταν ιδρύθηκε ο Ιερός Ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Η υποψήφια βουλευτής συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Καληράχης για την διοργάνωση των εκδηλώσεων και για την συμβολή τους στην προσπάθεια διατήρησης του εθίμου σύμφωνα με το οποίο προσφέρεται γεύμα σε κατοίκους του χωριού, των γύρω χωριών και των φιλοξενουμένων προς τιμή των Αγίων.

Η διάσωση και η διάδοση της παράδοσης μέσω της διατήρησης και αναβίωσης των εθίμων αποτελεί αξιέπαινη προσπάθεια και ταυτόχρονα χρέος μας ως προς τις ρίζες μας.

Από το γραφείο επικοινωνίας

ΥΓ: Εικόνες και από τον Χρήστο Δημάδη

This entry was posted on Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2019 at 10:16 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply