Με ιδιαίτερα πετυχημένη εμφάνιση συμμετείχε το τμήμα παραστάσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου ΓρεβενώνΠίνδος στα 25α Μενελαΐδια στην πόλη της Καρδίτσας το περασμένο Σάββατο. 

Τα Μενελαϊδια διοργανώνονται από το Λαογραφικό Όμιλο Καρδίτσας ”ΜΕΝΕΛΑ’Ι’Σ” εδώ και 25 χρόνια. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση τεσσάρων ημερών με την παρουσίαση μουσικοχορευτικών σχημάτων από την Ελληνική επικράτεια και το εξωτερικό. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ομογένεια και έχουν καθιερώσει μία μόνιμη γέφυρα επικοινωνίας με τον Απόδημο Ελληνισμό, ενώ συμβάλλουν στην πνευματική πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.


Οι χορευτές του συλλόγου Πίνδος μετέφεραν μέσα από το χορό τους το ηχόχρωμα της περιοχής των Γρεβενών στην κατάμεστη πλατεία Πλαστήρα το Σαββατόβραδο, ενώ συμμετείχαν σε ένα πολυποίκιλο γλέντι με όλους τους συμμετέχοντες αμέσως μετά την κεντρική παράσταση. Η φιλοξενία από την πλευρά των διοργανωτών ήταν υπέροχη και η διοργάνωση άψογη. 


Η αποστολή του συλλόγου Πίνδος διέμεινε στο γραφικό Νεοχώρι με θέα τη λίμνη Πλαστήρα όπου τα μέλη του συλλόγου είχαν τη χαρά να απολαύσουν την όμορφη λίμνη, τα αξιοθέατα και διάφορες δραστηριότητες όπως ποδήλατο λίμνης και τοξοβολία.


Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές και στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Αποστόλη Ξυδιά. Η στάση μας ως σύλλογος είναι πως ο χορός ενώνει καθώς δεν έχει σύνορα και χρώματα. Σε φορείς και συλλογικές δράσεις που είναι της ίδιας φιλοσοφίας μένουμε αρωγοί και συμπαραστάτες των προσπαθειών τους.

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών “ΠΙΝΔΟΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.