Και τα θέματα στα Μαθηματικά των Εσπερινών Λυκείων

Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών σε Αρχαία και Μαθηματικά έδωσε στη δημοσιότητα στις 10 το πρωί το υπουργείο Παιδείας.

«Κλιμακούμενης δυσκολίας» χαρακτηρίστηκαν τα θέματα των Μαθηματικών στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Όπως είπε στο protothema.gr ο Γιάννης Βαφειαδάκης, μαθηματικός – πρόεδρος της ΟΕΦΕ, είναι ένα πολύ καλό διαγώνισμα υπό την έννοια ότι «τα θέματα είναι καλά διατυπωμένα και έχουν βαθμό δυσκολίας προκειμένου να ξεχωρίσουν οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι». Ο καθηγητής τονίζει ακόμα ότι υπήρχε μία δυσκολία στις πράξεις, αλλά ο καλά διαβασμένος μαθητής «μπορούσε να γράψει».

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αρχαία ελληνικά κάνουν λόγο για σχετικά καλά θέματα χωρίς υψηλό βαθμό δυσκολίας. Το γνωστό ήταν ο «Πρωταγόρας» του Πλάτωνα το οποίο χαρακτηρίστηκε «χωρίς παγίδες» και το άγνωστο «Κυνηγετικός» του Ξενοφώντα δεν έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών σε Αρχαία και Μαθηματικά έδωσε στη δημοσιότητα στις 10 το πρωί το υπουργείο Παιδείας.

Στα Αρχαία το διδαγμένο κείμενο που επιλέχθηκε ήταν από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα και το άγνωστο κείμενο από τον Κυνηγετικό του Ξενοφώντα.

Δείτε τα θέματα στα Αρχαία



Δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά των υποψηφίων των ημερήσιων Λυκείων



Δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά των υποψηφίων των εσπερινών Λυκείων

Οι εκτιμήσεις στα Αρχαία

Οι εκτιμήσεις στα Μαθηματικά

Οι απαντήσεις από τα φροντιστήρια Ορόσημο, στον Πειραιά

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά




Οι απαντήσεις στα Αρχαία

protothema, tovima

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.