Στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών με θεσμικούς φορείς ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών, Κώστας Παλάσκας,
μαζί με αντιπροσωπεία υποψηφίων του συνδυασμού «Ανατροπή – Αναγέννηση για τα Γρεβενά μας»συναντήθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου με προϊσταμένους υπηρεσιών και τμημάτων του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αναστάσιο Καρέτσο, τον προϊστάμενο του τμήματος Προγραμματισμού κ. Πούλιο Ζαμανάκο, και τον υπεύθυνο του γραφείου Αγροτικής Παραγωγής κ. Νικόλαο Τάκα.

Και οι τρεις αναφέρθηκαν στο ζήτημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες. Η έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στερεί από τις υπηρεσίες του Δήμου την ικανότητα να συλλέξουν αναπτυξιακά δεδομένα, να τα επεξεργαστούν, να προτείνουν τεκμηριωμένες δράσεις και έργα, να συντάξουν τις μελέτες και να επιβλέψουν την εκτέλεσή τους. Το υπάρχον προσωπικό δίνει τον καλύτερο εαυτό του, αλλά εμφανίζει πλέον σημάδια κόπωσης από την υπερπροσπάθεια. Επίσης, σημείωσαν ότι είναι απαράδεκτο να απουσιάζουν από ένα Δήμο σαν τα Γρεβενά κρίσιμες ειδικότητες όπως αυτή του κτηνιάτρου.



Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών Κώστας Παλάσκας, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του Δήμου για τον χρόνο τους και την πλήρη ενημέρωση που του παρείχαν, αναφέρθηκε στην υψηλή προτεραιότητα που έχει για τον ίδιο και τον συνδυασμό η εκπόνηση ενός νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, που θα αναγνωρίσει τις ελλείψεις και θα επικαιροποιεί τα κενά σε προσωπικό.


Σημείωσε δε ότι η επιλογή των εύκολων μετακινήσεων υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες με την ελπίδα καλύτερης υποστήριξης του Δήμου Γρεβενών από αυτές διαψεύσθηκε. «Για εμάς», υπογράμμισε, «είναι ζωτικής σημασίας ένας υγιής οικονομικά Δήμος ώστε να μπορέσει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες σε προσωπικό». «Για ένα συνδυασμό που αποτελείται από έντιμα και καθαρά πρόσωπα, νέους υποψηφίου, που αρκετοί ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι τα στελέχη και οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται εδώ για να τα κατατοπίσουν με επιστημονική επάρκεια και θεσμικό ρόλο, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για τον τόπο. Για κάθε δημοτική αρχή η αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους ανθρώπους του Δήμου είναι καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας», κατέληξε ο κ. Παλάσκας.

Από το Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.