Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενημερωτική συνάντηση του υπ. Δημάρχου Κώστα Παλάσκα και αντιπροσωπείας υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, τον προϊστάμενο του τμήματος Προγραμματισμού και τον υπεύθυνου του γραφείου Αγροτικής Παραγωγής (εικόνες)

9 Μαΐου, 2019 by Χρήστος Μίμης


Στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών με θεσμικούς φορείς ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών, Κώστας Παλάσκας,
μαζί με αντιπροσωπεία υποψηφίων του συνδυασμού «Ανατροπή – Αναγέννηση για τα Γρεβενά μας»συναντήθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου με προϊσταμένους υπηρεσιών και τμημάτων του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αναστάσιο Καρέτσο, τον προϊστάμενο του τμήματος Προγραμματισμού κ. Πούλιο Ζαμανάκο, και τον υπεύθυνο του γραφείου Αγροτικής Παραγωγής κ. Νικόλαο Τάκα.

Και οι τρεις αναφέρθηκαν στο ζήτημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες. Η έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στερεί από τις υπηρεσίες του Δήμου την ικανότητα να συλλέξουν αναπτυξιακά δεδομένα, να τα επεξεργαστούν, να προτείνουν τεκμηριωμένες δράσεις και έργα, να συντάξουν τις μελέτες και να επιβλέψουν την εκτέλεσή τους. Το υπάρχον προσωπικό δίνει τον καλύτερο εαυτό του, αλλά εμφανίζει πλέον σημάδια κόπωσης από την υπερπροσπάθεια. Επίσης, σημείωσαν ότι είναι απαράδεκτο να απουσιάζουν από ένα Δήμο σαν τα Γρεβενά κρίσιμες ειδικότητες όπως αυτή του κτηνιάτρου.Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών Κώστας Παλάσκας, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του Δήμου για τον χρόνο τους και την πλήρη ενημέρωση που του παρείχαν, αναφέρθηκε στην υψηλή προτεραιότητα που έχει για τον ίδιο και τον συνδυασμό η εκπόνηση ενός νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, που θα αναγνωρίσει τις ελλείψεις και θα επικαιροποιεί τα κενά σε προσωπικό.


Σημείωσε δε ότι η επιλογή των εύκολων μετακινήσεων υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες με την ελπίδα καλύτερης υποστήριξης του Δήμου Γρεβενών από αυτές διαψεύσθηκε. «Για εμάς», υπογράμμισε, «είναι ζωτικής σημασίας ένας υγιής οικονομικά Δήμος ώστε να μπορέσει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες σε προσωπικό». «Για ένα συνδυασμό που αποτελείται από έντιμα και καθαρά πρόσωπα, νέους υποψηφίου, που αρκετοί ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά, είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι τα στελέχη και οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται εδώ για να τα κατατοπίσουν με επιστημονική επάρκεια και θεσμικό ρόλο, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για τον τόπο. Για κάθε δημοτική αρχή η αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους ανθρώπους του Δήμου είναι καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας», κατέληξε ο κ. Παλάσκας.

Από το Γραφείο Τύπου

This entry was posted on Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2019 at 12:01 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply