Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παράρτημα Πτολεμαΐδας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ): Μην πέφτετε  στην παγίδα των “αθώων και ακίνδυνων ναρκωτικών” …

7 Μαΐου, 2019 by Χρήστος Μίμης


Με αφορμή το γεγονός ότι και στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα καταστήματα (φούρνοι, κέντρα ομορφιάς κλπ) διαφημίζουν και πουλάνε προϊόντα κάνναβης καλούμε τα νέα παιδιά, τους γονείς και τους φορείς στο Δήμο Εορδαίας να μην πέσουν στην παγίδα των “αθώων και ακίνδυνων ναρκωτικών”.

Είναι πραγματική πρόκληση για την περιοχή μας, όπου οι παράγοντες ανεργία, φτώχεια (οικονομική και πολιτιστική), υποβάθμιση από τα υποτυπώδη έργα υποδομής (με τη συνειδητή ανοχή από τις κυβερνήσεις, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους) βοηθούν ώστε η διακίνηση και χρήση να βρίσκονται σε υψηλά ποσοστά.

Οι κάτοικοι της Εορδαίας δεν έχουν ανάγκη από μπουμπούκια, σπόρους, άνθη και έλαια κάνναβης. Έχουν ανάγκη από στέκια νεολαίας, χώρους αθλητισμού, πολιτισμού, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις για τα σχολεία, με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και μέτρα κατά της σχολικής διαρροής, με ενισχυτική διδασκαλία και παράλληλη στήριξη για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, γεύματα σε όλα τα σχολεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένταξη προγραμμάτων πρόληψης στα σχολεία με μακροχρόνιο ορίζοντα, συμβουλευτικό σταθμό από το ΚΕΘΕΑ. Όλα αυτά συνθέτουν την ουσιαστική πλευρά της πρόληψης και συμβάλλουν στη “μείωση της ζήτησης”.

Καλούμε τους φορείς να γίνουν εκφραστές αυτών των αιτημάτων και να βάλουν στο περιθώριο ό,τι καλλιεργεί τη ναρκωκουλτούρα, μέρος της οποίας είναι και τα “μαγαζάκια” με προϊόντα κάνναβης.

 

Πτολεμαΐδα, Τρίτη 7 Μαΐου

This entry was posted on Τρίτη, 7 Μαΐου, 2019 at 17:46 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply