Μπορεί να φάγαμε λίγο παραπάνω αυτές τις ημέρες λόγω του Πάσχα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να επανέλθουμε άμεσα.

Τις γιορτές συνηθίζουμε να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό, γλυκά και αλκοόλ. Συναντάμε φίλους και οικογένεια και είναι λογικό να αφήνουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει και να ενδώσει σε πολλούς γευστικούς πειρασμούς.

Και είναι εξίσου αναμενόμενο να σηκωθούμε το επόμενο πρωί νιώθοντας φουσκωμένοι και γεμάτοι τύψεις.

Συνήθως όταν τρώμε πολύ, νυστάζουμε και αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε ενέργεια. Είμαστε φουσκωμένοι, κακοδιάθετοι και μας φαίνεται δύσκολο να επανέλθουμε άμεσα.

Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να χαλαρώσεις και να πάρεις μια βαθιά ανάσα. Η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο νομίζεις και ποτέ δεν είναι μη αναστρέψιμη.

Προσπάθησε να βρεις και πάλι τους ρυθμούς σου και ένταξε στο διατροφολόγιό σου τις παρακάτω 5 τροφές που θα σε βοηθήσουν να επαναφέρεις τον οργανισμό σου όπως ήταν πριν. 

1. Μέντα

Η μέντα δεν βοηθάει μόνο στην καθαρή αναπνοή, αλλά είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα για στομαχικές διαταραχές όπως το φούσκωμα και τη δυσπεψία. Η μέντα μπορεί επίσης να ανακουφίσει από τα συμπτώματα στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Ενα ανακουφιστικό ρόφημα με μέντα είναι ένας ιδανικός τρόπος να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα πρηξίματος.

2. Γιαούρτι με μούρα

Οι καούρες και η δυσπεψία αυξάνονται σε κάθε περίοδο γιορτών και η ιδανική τροφή για να επανέλθει άμεσα ο οργανισμός είναι το γιαούρτι. Είναι το κατάλληλο σνακ για βραδυνό και μπορείτε να προσθέσετε μούρα, τα οποία επίσης καταπολεμούν το φούσκωμα.

3. Πράσινο τσάι



Ένα ζεστό πράσινο τσάι είναι πιο ωφέλιμο σε περιπτώσεις φουσκώματος και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το πράσινο τσάι δίνει ώθηση στο μεταβολισμό σας και βοηθά στη μείωση του φουσκώματος που αισθάνεστε στην κοιλιά.

4. Ομελέτα με λαχανικά

Φτιάξτε 1 ομελέτα φτιαγμένη από 2 ασπράδια, χωρίς λάδι και διάφορα λαχανικά.

5. Νερό, πολύ νερό

Το σώμα μας χρειάζεται περίπου 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα για να μένει ενυδατωμένο και καθαρό από τις τοξίνες. Οταν αισθάνεστε φουσκωμένοι από το πολύ φαγητό, ο οργανισμός χρειάζεται νερό για να αποβάλει τις τοξίνες.

bovary

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.