Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η μεγάλη αλλαγή στο Ε3 – Τι πρέπει να προσέξετε

31 Μαρτίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν φέτος όσοι δηλώνουν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς το έντυπο Ε3 που θα κληθούν να συμπληρώσουν έχει σημαντικές αλλαγές.

Με τις νέες φορολογικές δηλώσεις οι περίπου 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι που κάνουν δήλωση Ε3 καλούνται φέτος να κατηγοριοποιούν τα έσοδα ανά κωδικό αριθμό δραστηριότητας, καταγράφοντας, ταυτόχρονα, αναλυτικά τις δαπάνες.

Μεταξύ άλλων, τα έξοδα για το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, την τηλεφωνική σύνδεση θα αναγράφονται ξεχωριστά από τα έξοδα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, καθώς και τις λεγόμενες «παροχές σε είδος».

Επιπλέον, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν στην εφορία τα τιμολόγια -και την αξία τους- που «κόπηκαν» από εταιρείες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους.

Τους κωδικούς, τους είχαν δει και πέρυσι οι επαγγελματίες.

Επίσης θα δοθεί προσοχή ε άλλους δύο νέους υποπίνακες:

  • Στον νέο υποπίνακα με κωδικό 051: Πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά στοιχεία για τις «ελεγχόμενες αλλοδαπές επιχειρήσεις (ΕΑΕ)» του άρθρου 66 του ν. 4172/2013.
  • Στον νέο υποπίνακα Θ’: νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε ομίλους πολυεθνικών επιχειρήσεων και για τα οποία υφίσταται υποχρέωση θα έχουν υποχρέωση υποβολής έκθεσης ανά χώρα, για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ χωρών για θέματα φορολογίας.

in

This entry was posted on Κυριακή, 31 Μαρτίου, 2019 at 15:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply