Συνολικά 19 επιχειρήσεις από τους κλάδους της αγροδιατροφής, των κατασκευών, της επεξεργασίας γούνινων & δερμάτινων προιόντων και του τουρισμού πραγματοποίησαν 35 συναντήσεις με διπλωματικά στελέχη της Γαλλικής Πρεσβείας – Business France και του Γερμανικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου GTAI (German Trade and Invest), σε συνέχεια της διπλωματικής αποστολής “Synergassia” του Enterprise Greece στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στο φουαγιέ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, 20 συνολικά εξωστρεφείς επιχειρήσεις συμμετείχαν, το πρωί, στο σεμινάριο με θέμα “Εξαγωγικό Marketing: O δρόμος προς την επιτυχία” που πραγματοποίησε η κα. Μιχαέλα Μπαλή, Διευθύντρια του Γερμανικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων & εξωτερικού Εμπορίου GTAI (German Trade and Invest) συνεργασία με την κα. Θάλεια Γιαννοπούλου, Εμπορικό Ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας – Business France. Στόχος του σεμιναρίου ήταν οι προυποθέσεις και τα βήματα για επιτυχημένες εξαγωγές κυρίως των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι κατ’ιδίαν συναντήσεις (B2B) των επιχειρήσεων με τα στελέχη των δύο οργανισμών με σκοπό τη διερεύνηση επιχειρηματικών συνεργασιών στις αντίστοιχες χώρες, Γαλλία & Γερμανία αλλά και την αξιοποίηση των δράσεων που διοργανώνουν οι δύο φορείς (σεμινάρια, επιχειρηματικές αποστολές, B2B) στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Image may contain: one or more people and indoorImage may contain: 1 person, sitting and indoorImage may contain: 3 people, people sitting, office and indoorImage may contain: 1 person, sitting and indoor

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν, ανά κλάδο, στο Β2Β είναι:

  • Τρόφιμα & Ποτά:

Alfa Αθανάσιος Κουκουτάρης ΑΕΒΕ, Κοζάνη,  www.alfapastry.com

Κτήμα Αλφα (Alpha estate), Αμύνταιο Φλώρινας,  http://alpha-estate.com

Συνεταιρισμός Κρόκου Κοζάνης, http://www.safran.gr

ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, αγροτικός συνεταιρισμός Βελβεντό Κοζάνης https://asepop.gr

ΑΣΟΠ Δήμητρα Βελβεντού, αγροτικός συνεταιρισμός Βελβεντό Κοζάνης, http://dimitracoop.gr

ECOBlueberries, καλλιέργεια, εμπορία Μύρτιλλου, Ανάργυροι Φλώρινας, https://www.ecoblueberries.com

Fonte Di Vita, ποτοποιία -λικέρ ροδιού & τριαντάφυλλου, Μηλιά Κοζάνης,   https://fontedivita.gr

4G-Greek Gaia’s Global Gate, παραγωγή αποξηραμένων φρούτων & λαχανικών, Μαυροδέντρι Κοζάνης https://greekgaias.com

Moschos Farm, παραγωγή γαλακτοκομικών προιόντων, Καστοριά, https://www.facebook.com/pages/category/Local-Business/Moschos-Farm-528695923891004/

  • Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά:

Enthalpia, καλλιέργεια, μεταποίηση ρίγανης, θυμαριού & τσαί βουνού, Καστοριά, https://enthalpia.com.gr

Herbs & Oils, παραγωγή αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών & αιθέριου ελαίου λεβάντας, Κοζάνη, http://www.herbsandoils.gr

Life secrets, παραγωγή αιθέριων ελαίων, βοτάνων & καλλυντικών, Ξηρολίμνη Κοζάνης, www.bio-lifesecrets.gr

Greca Botanica, παραγωγή αρωματικών φυτών (ρίγανη, τσάι βουνού), Κοζάνη, https://grecabotanica.gr

Grandpa JOS, παραγωγή τσάι του βουνού, Κοζάνη, http://www.grandpajos.eu

  • Γούνινα & Δερμάτινα είδη

GRS Natural, επεξεργασία & εμπορία προιόντων γούνας-δέρματος, Σιάτιστα Κοζάνης, http://grsnatural.com

  • Δομικά υλικά -Μάρμαρα

Β.Ε.ΜΑ.Τ  Αφοί Γ. ΤΕΡΝΕΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ, Εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία μαρμάρου, Τρανόβαλτο Κοζάνης, www.vemat.gr

MARMO-DECOR Μαρμαροβιομηχανία Κοζάνης Αφων Βούρκα ΕΠΕ, Κοζάνη, http://www.vourkasmarbles.gr

  • Υπηρεσίες τουρισμού

Joysters, εξατομικευμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες στη Δυτική Μακεδονία, https://joysters.co

V-travel, υπηρεσίες γενικού και θεματικού τουρισμού, https://v-travel.gr

Στο τέλος της εκδήλωσης Β2Β οι διπλωμάτες συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ.Θεόδωρο Καρυπίδη και συζήτησαν τα θέματα εξωστρέφειας και στήριξης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ενώ, παράλληλα, μετέφεραν τις εντυπώσεις τους για τα αξιόλογα και καινοτόμα προιόντα των επιχειρήσεων με τις οποίες συναντήθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Αντίστοιχα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε στις εκπροσώπους των οργανισμών ότι «Όλες οι προσπάθειες που καταβάλουμε, μέσα από τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν με πρώτιστο το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, επενδύουμε στην καινοτομία, τόσο στον αγροτικό τομέα, όσο και στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων με υψηλή ποιότητα.  Με την κλιματική αλλαγή αλλά και με τις οδηγίες που υπάρχουν για τη μεταλιγνιτική αλλαγή οδηγούμαστε σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης το οποίο εστιάζει στην ποιότητα στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στις υπηρεσίες και μέσα από τη στενή συνεργασία  ωφελούμαστε όλοι μας.»

Στη συνάντηση παραυρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Παύλος Τσότσος, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος του οργανισμού Enterprise Greece για τη Βόρεια Ελλάδα κ. Κλεόβουλος Μπούζος, το στέλεχος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κα. Ματίνα Φούκα και τα στελέχη της ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας & Enterrpise Europe Network  κα. Λιάνα Παπατέρπου και κ. Σπύρος Κελλίδης. Τον συντονισμό της υποδοχής των διπλωματών και συνολικά της εκδήλωσης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου ο κ. Πασχάλης Βάσσος.

EEN ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. – ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network – Hellas»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.