Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κρητικός κατέθεσε μήνυση για το Αγιο Φως του… αναπτήρα

27 Μαρτίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Στην αποστολή μηνυτήριας αναφοράς προχώρησε χανιώτης μηχανικός με αφορμή μαρτυρία που εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης όλης της χώρας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το Αγιο Φως.

Η μήνυση που κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει θέμα την αφή του Αγίου Φωτός και τη διερεύνηση και καταλογισμό ποινικών ευθυνών που αφορούν στη διάπραξη του αδικήματος της προσβολής θρησκεύματος και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

«Εγω το ανάβω… »

Ο μηνυτής αναφέρεται στο υπό συγγραφή βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου, όπου περιέχονται μαρτυρίες αγιοταφιτών που ανατρέπουν τη θεωρία του θαύματος με το Αγιο Φως.

Μεταξύ αυτών και του σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί ότι ο ίδιος ανάβει το Αγιο Φως:

«Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Ομως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο… Εγώ το ανάβω… Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;».

«Απάτη» οι μαρτυρίες

Οπως αναφέρει ο μηνυτής, είναι υποχρέωσή του να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες, αφού αποτελούν προσβολή για την ορθοδοξία, της θρησκείας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνικό λαό και τον πολιτισμό μας.

Καταγγέλλει μάλιστα τις μαρτυρίες αυτές ως «απάτη», αφού αναφέρουν ψευδή γεγονότα.

Η μήνυση

zarpanews 

This entry was posted on Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2019 at 09:11 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply