Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ζάεφ : Τώρα η «μακεδονική γλώσσα» αναγνωρίζεται στον κόσμο χωρίς αστερίσκους

27 Μαρτίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και ηγέτης της SDSM, Ζόραν Ζάεφ, στην τηλεοπτική μονομαχία του το βράδυ της Τρίτης με τον ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ήταν επιλογή της «Μακεδονίας».

«Η Βόρεια Μακεδονία ήταν επιλογή μας. Ανω δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ήταν σημαντικό να παραμείνει η Μακεδονία στο όνομα», είπε ο Ζάεφ.

«Δεν αποδεχόμαστε τις Πρέσπες»

«Η συμφωνία με τον νότιο γείτονά μας αποτελεί συνθηκολόγηση και δεν την αποδεχόμαστε» απάντησε ο Μίτσκοσκι.

«Θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία, αλλά όχι έτσι. Η συμφωνία αυτή δεν προσφέρει μέλλον και περιπλέκει περαιτέρω τις διαδικασίες», σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι «με αυτή τη συμφωνία είμαστε Μακεδόνες όπως σε ρεζέρβα».

Η γλώσσα των «Μακεδόνων» της Εδεσσας…

Ο Μίτσκοσκι ρώτησε τον Ζάεφ, ποια γλώσσα μιλάνε οι «Μακεδόνες» της Εδεσσας, και εάν αυτή η γλώσσα δεν είναι μακεδονική, για να πάρει την απάντηση από τον Ζάεφ ότι τώρα η μακεδονική γλώσσα αναγνωρίζεται στον κόσμο χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Ο Μίτσκοσκι στην τηλεμαχία απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα του Ζάεφ, αν θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν και εάν έρθει στην εξουσία.

echedoros-a 

This entry was posted on Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2019 at 11:35 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply