Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το ν/σ για το Λύκειο: Ολες οι αλλαγές στην Γ’ Λυκείου και στις Πανελλήνιες

22 Μαρτίου, 2019 by Χρήστος Μίμης


Ξεκινά σήμερα η διαβούλευση για τις διατάξεις στο Λύκειο και τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η διαβούλευση ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 27 Μαρτίου.

Σχόλια μπορούν να υποβληθούν στον σύνδεσμο: https://www.minedu.gov.gr/to-ypoyrgeio/opengovΜαθητές και εκπαιδευτικοί τίθενται κατά το σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που φέρνει σειρά αλλαγών ξανά, υποστηρίζοντας υποβαθμίζει τη γενική παιδεία και «φροντιστηριοποιεί» τη Γ’ Λυκείου.

Η ΟΛΜΕ, η οποία είχε συνάντηση με τον υπουργό, τονίζει ότι τα παιδιά δεν θα παίρνουν ούτε καν τις απαραίτητες γνώσεις.

«Υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο, που ήδη έχει πληγεί τραγικά. Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων σε όλα τα πεδία των επιστημών, με αποτέλεσμα να είναι ελλειμματική η μάθηση και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων των μαθητών. Ακρωτηριάζεται η τριετής δομή του Λυκείου με την μετατροπή της Γ΄ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φροντιστηριοποιείται πλήρως η όλη λειτουργία της Γ΄ τάξης και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ.


iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2019 at 13:43 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply