Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η μελέτη τηλεθέρμανσης από βιομάζα στην Δεσκάτη Γρεβενών…

7 Μαρτίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Ολοκληρώνεται η μελέτη τηλεθέρμανσης από βιομάζα στην Δεσκάτη Γρεβενών, μια μελέτη που χρηματοδότησε η Π.Ε. Γρεβενών στο πλαίσιο της πολιτικής της για εξοικονόμηση ενέργειας και επενδύσεων στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Σήμερα, παραδόθηκαν όλες οι μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης, οι όροι του διαγωνισμού από την ερευνητική ομάδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και δρομολογείται η ένταξη του έργου στο ΣΕΣ 2014-2020. Η μελέτη αφορά τη θέρμανση 21 κτιρίων στον οικισμό της Δεσκάτης, μεταξύ αυτών το Δημαρχείο, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, Δημοτικά ωδεία, το κτίριο του Γεωπάρκου Γρεβενών- Κοζάνης, από βιομάζα.

Ο συνολικός όγκος θέρμανσης ανέρχεται στα 70.000 περίπου κυβικά μέτρα.
Πρόκειται για ένα πιλοτικό έργο με τεράστια οφέλη από πλευράς ενεργειακού, περιβαλλοντικού και οικονομικού κόστους, ένα έργο που θα δώσει το παράδειγμα καλής πρακτικής σε άλλες ανάλογες περιοχές της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την άριστη συνεργασία όλα τα μέλη της ομάδας που εργάστηκε για την υλοποίηση της μελέτης αυτής, μεταξύ αυτών τους επιστήμονες του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του ΕΚΕΤΑ, καθώς και το Δήμαρχο Δεσκάτης, όπως και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Δίχως τέλος τη συνδρομή των Υπηρεσιών της Π.Ε. Γρεβενών αλλά και των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης, το έργο δεν θα είχε τη σημερινή επιτυχή έκβαση.

This entry was posted on Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2019 at 22:04 and is filed under ΔΕΣΚΑΤΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply