Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Πανεπιστήμιο 2” – Γράφει ο Κυριάκος Ταταρίδης

28 Φεβρουαρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Μια σημαντική ενημέρωση

Θέμα: Σχολή και Τμήμα
Όπως έγραψα προχθές από την απάθεια των τοπικών αρχόντων τα Γρεβενά έμειναν το ‘’άκληρο’’ παιδί ανάμεσα στα 4 της Περιφέρειας.
Έμεινα έκπληκτος από την ικανοποίηση που εξέφρασε δημοσίως ο Βουλευτής και η Δημοτική Αρχή.

Ίσως δεν καταλαβαίνουν το ανοσιούργημα που διαπράττεται σε βάρος της υπόστασης και επιβίωσης του πολύπαθου τόπου μας.
Η ουσία του προβλήματος είναι η διαφορά μεταξύ ΣΧΟΛΗΣ και ΤΜΗΜΑΤΟΣ. Η ΣΧΟΛΗ είναι η αυτόνομη εκπαιδευτική μονάδα του Πανεπιστημίου με δικό της προγραμματισμό, προϋπολογισμό, δαπάνες και εκπαιδευτική πολιτική. Η ΣΧΟΛΗ δημιουργεί με απόφασή της τα Τμήματα που την συγκροτούν (π.χ. η Σχολή Θετικών Επιστημών στην Καστοριά θα οργανώσει Τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, κ.τ.λ.).


Το Τμήμα των Γρεβενών ανήκει στην Σχολή Οικονομίας της Κοζάνης, η οποία προγραμματίζει και αποφασίζει για την λειτουργία, τις δαπάνες και το φοιτητικό δυναμικό του Τμήματος των Γρεβενών. Είναι λοιπόν πιθανόν μετά από λίγα χρόνια να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ τη λειτουργία του Τμήματος στα Γρεβενά και να ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ το Τμήμα στον κορμό της Σχολής στην Κοζάνη. Για να γίνει κατανοητό με την δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το Τμήμα των Γρεβενών έχασε την οντότητά του ως ανεξάρτητο Τμήμα στους κόλπους των Α.Τ.Ε.Ι. και αποτελεί ΠΑΡΑΓΚΑ πλέον της Σχολής Οικονομίας της Κοζάνης και μπορεί στο μέλλον να εξαλειφτεί.
Κύριοι, λυπάμαι πολύ………..

Μετά τιμής
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

This entry was posted on Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2019 at 19:35 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply