Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χρήστος Αθ. Μπγιάλας για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: “Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη” …

27 Φεβρουαρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά  με τη συνέργεια των ΑΕΙ και ΤΕΙ για τη λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου στη Δυτική Μακεδονία. Ενός Πανεπιστημίου βιώσιμου, ισχυρού και ανταγωνιστικού, στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αναβαθμισμένο ποιοτικά και ποσοτικά για όλες τις πόλεις της Περιφέρειας, προέκυψε από την ισχυρή θέληση του Υπουργείου Παιδείας και ιδιαίτερα του Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου,  των εφτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  Δυτικής Μακεδονίας και όλης της κοινότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας, οι οποίοι είχαν άριστη συνεργασία μεταξύ τους.

 
Το Νομοσχέδιο του νέου Πανεπιστημίου προβλέπει για τα Γρεβενά τρία πανεπιστημιακά τμήματα:
• “Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων”, που παραμένει στα Γρεβενά ως πανεπιστημιακό τμήμα, που ήταν και η μεγάλη απαίτηση της τοπικής μας κοινωνίας, και δύο νέα τμήματα 
• “Στατιστικής και Ασφαλιστικής  Επιστήμης” και
• “Marketing και Επικοινωνίας”
με περίπου 1000 εισακτέους φοιτητές και 4000 φοιτητές στην τετραετή φοίτησή τους,
• τη δημιουργία ενός ερευνητικού Ινστιτούτου και  
• διετή προγράμματα σπουδών που θα λειτουργούν στο Πανεπιστήμιο.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι τοπικοί φορείς και η τοπική κοινωνία των Γρεβενών έδειξαν τη συνεχή και αμέριστη συμπαράστασή τους.
 
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, σε αντίθεση με το καταστροφικό σχέδιο “Αθηνά” της προηγούμενης συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποβάθμιζε το Πανεπιστήμιο στη λογική της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης. Αλήθεια, ποιό ιδιωτικό Πανεπιστήμιο θα γινόταν στα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία;
 
Αυτή λοιπόν είναι και η απάντησή μου, με πράξεις και όχι λόγια, στην απαίτηση των Γρεβενιωτών, αλλά και σε κάποιους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, που, αν και έχουν την ευθύνη της υποβάθμισης του ΤΕΙ Γρεβενών, κινδυνολογούσαν και βιάζονταν να προκαταλάβουν την καταστροφή και διάλυση του ΤΕΙ Γρεβενών και με εγκαλούσαν για το τι θα γίνει για τα Γρεβενά. Με την τραγικότητα της μιζέριας τους, που ενώ είχαν αποφασίσει, όταν είχαν την πολιτική ευθύνη, τη διάλυση του ΤΕΙ Γρεβενών, έρχονται τώρα ως όψιμοι υπερθεματιστές της πλειοδοσίας για να καλύψουν την πολιτική τους ανυπαρξία.
Οι Γρεβενιώτες και γνωρίζουν και θυμούνται.
 
Μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου θα προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση της πρότασης μου, με τη δέσμευση του Υπουργού, για τη μετατροπή του παλιού νοσοκομείου Γρεβενών σε φοιτητικές εστίες. Οι υφιστάμενες φοιτητικές εστίες έχουν παραχωρηθεί στο ΤΕΙ Γρεβενών και με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του εξοπλισμού θα διατεθούν στους φοιτητές.
 
Τα Γρεβενά προχωράνε μπροστά κοιτάζοντας το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Χρήστος Αθ. Μπγιάλας

Βουλευτής Γρεβενών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

This entry was posted on Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, 2019 at 08:07 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply