Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανεπιστήμιο Γρεβενών: Μια φάρσα… – Γράφει ο Κυριάκος Ταταρίδης

26 Φεβρουαρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Δόθηκε σε διαβούλευση το σχέδιο του Υπουργείο Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όπου τα Γρεβενά παραμένουν το τέταρτο ‘’άκληρο παιδί’’.

Οι τρεις Νομοί με τους εκπροσώπους τους ασκώντας πολλαπλές πιέσεις κατάφεραν να αποκτήσουν πλήρεις ΣΧΟΛΕΣ, πετυχαίνοντας το βέλτιστο για αυτούς δυνατό αποτέλεσμα. Τα Γρεβενά περιμένοντας τον από μηχανή Θεό που τελικά δεν εμφανίστηκε, έμειναν και πάλι ο φτωχός συγγενής με το υπάρχον τμήμα και δύο που υπήρχαν και πριν και είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσουν στο μέλλον.Η Φλώρινα έχει κορεστεί από φοιτητές και ιδρύει νέα ΣΧΟΛΗ Γεωπονίας, ενώ η Βουλευτής Καστοριάς πανηγυρίζει για την μεγάλη επιτυχία της ίδρυσης ΣΧΟΛΗΣ Θετικών Επιστημών με τα αντίστοιχα τμήματα στην Καστοριά.

Είχα επισημάνει πως πρέπει να γίνει η ΣΧΟΛΗ Οικονομίας στα Γρεβενά και που δυστυχώς ανακοινώθηκε πως ιδρύεται στην Κοζάνη μαζί με δεκάδες άλλες ΣΧΟΛΕΣ και Τμήματα. Όμως καμιά κίνηση προς την Αθήνα, καμιά πρωτοβουλία των τοπικών φορέων, κανείς δεν νοιάζεται για τα Γρεβενά.

6 υποψήφιοι Δήμαρχοι νοιάζονται μόνο πώς να συγκροτήσουν τους προσωπικούς τους μηχανισμούς για να αλώσουν την τοπική εξουσία και να ικανοποιήσουν την παρέα και τους κολλητούς τους. Τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους και η πολιτική τους επιβίωση.

Τα Γρεβενά από το 1949 κάνουν εξαγωγή μεταναστών. Συγκρατήσαμε την ‘’αιμορραγία’’ την περίοδο του 1990 με την ανοικοδόμηση όλου του Νομού και την κατασκευή όλων των έργων υποδομής. Τα Γρεβενά πήραν ‘’ανάσες’’, είδαν με ελπίδα το μέλλον και δυστυχώς σήμερα το 2019 έχει αρχίσει η νέα εποχή ερήμωσης και απαξίωσης του Νομού.

Κύριοι,
Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας είναι στη διαβούλευση, μπορούμε ακόμα να αντιδράσουμε. Θα πρέπει να υπάρξει εκρηκτική αντίδραση για την αλλαγή του Σχεδίου. Στα Γρεβενά πρέπει και είναι άκρως αναγκαία η ίδρυση ΣΧΟΛΗΣ και στη συνέχεια μπορεί να προστεθούν και νέα τμήματα σε αυτή. Κύριοι, αν αγαπάτε τον τόπο προλαβαίνουμε: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ …….

Μετά τιμής,

Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

This entry was posted on Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, 2019 at 17:51 and is filed under ΑΡΘΡΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply