Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αλαλούμ με τη νέα 6ήμερη άδεια στον Κουφοντίνα -«Παρανόηση», λέει το υπουργείο

10 Φεβρουαρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Για παρανόηση κάνει τώρα λόγο το υπ. Δικαιοσύνης ως προς την πρώτη ενημέρωσή του προς τους δικαστικούς συντάκτες σήμερα το απόγευμα, περί εξαήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης διευκρινίζουν ότι τελικά δεν εγκρίθηκε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, και οι πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό που είδαν το φως της δημοσιότητας, βασίζονται σε παρανόηση αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου. Η παρανόηση σχετίζεται με το θέμα που απασχόλησε τις υπηρεσίες, οι οποίες αφορούν στην επιμέτρηση των οδοιπορικών και του υπολογισμού της άδειας των κρατουμένων.Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Δικαιοσύνης ο εκτελεστής της 17Ν θα έπαιρνε άδεια στις 28 Φεβρουαρίου και μάλιστα μεγαλύτερη από τις προηγούμενες, έξι ημερών.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα ότι η άδεια θα ήταν αυξημένη, καθώς ο καταδικασμένος τρομοκράτης δεν δικαιούται τις δύο ημέρες οδοιπορικά που είχε λάβει την τελευταία φορά, όταν του είχε χορηγηθεί άδεια 4+2 ημερών. Και αυτό γιατί λόγω των έργων του Μαλιακού μειώθηκε κατά 17 χιλιόμετρα η απόσταση μεταξύ της αγροτικής φυλακής του Βόλου όπου κρατείται και του Βαρνάβα που βρίσκεται η κατοικία του, συνεπώς δεν υπερβαίνει τα 300 χλμ. που αποτελούν προϋπόθεση για να δοθούν οδοιπορικά.

Η τελευταία άδεια που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν πριν την Πρωτοχρονιά, οπότε στο τέλος του Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ούτως ή άλλως το δίμηνο μετά το οποίο μπορεί να λάβει νέα άδεια.

 iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, 2019 at 09:38 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply