Κατά την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του έτους 2018,παρουσιάστηκαν από τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη όλες οι δράσεις, τα έργα και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός ανά πεδίο και ανά Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Απαντώντας σε όλους όσους προσπαθούν να εκμηδενίσουν το έργο που έχει γίνει προσβάλλοντας τόσο το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη όσο και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας που κατέθεσαν όλα τα στοιχεία του απολογισμού επισημάνουμε τα παρακάτω:

Μέσα από το ψέμα και τη συκοφαντία δεν ασκείται πολιτική κριτική παρά μόνο προσωπική αυτοπροβολή λόγω έλλειψης επιχειρημάτων και σωστών και συγκροτημένων προτάσεων. Ειδικά από ανθρώπους που πριν λίγα χρόνια είχαν στα χέρια τους τα ηνία της Περιφέρειας και απέδειξαν ποιοι είναι και τι έκαναν.

Για μία ακόμη φορά η μείζων αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποδεικνύεται όχι μόνο ελλιπώς ενημερωμένη  και βαθιά νυχτωμένη, όσον αφορά το παραγόμενο έργο και την δράση της Περιφερειακής Αρχής όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ταυτόχρονα  ανεπαρκής ως προς το θεσμικό της ρόλο, αδυνατώντας να αντιληφθεί επί της ουσίας το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και ότι οι πολίτες απαιτούν  υπευθυνότητα, μέτρο και δημιουργικές προτάσεις για την πρόοδο της Περιφέρειας και των πολιτών της και όχι μηδενιστικές κραυγές με επικοινωνιακή στόχευση και φθηνό λαϊκισμό.

Δυστυχώς, ο επικεφαλής και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης έχουν αναγάγει σε «σύστημα» από την μία να σιωπούν, όταν πρέπει να κάνουν εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις στις τακτικές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και από την άλλη να «φωνασκούν» εκδίδοντας Δελτία Τύπου, προτού ακόμα καλά – καλά ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων  και ασκώντας πολιτικές καφενείου, πίσω από ένα πληκτρολόγιο σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μάλιστα δημοσιεύουν και πράγματα που δεν τόλμησαν να πουν κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, ότι το έργο που εκτελέσθηκε είναι σημαντικό και πρωτόγνωρο για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε όλα τα επίπεδα, αναπτυξιακό, αγροτικό, πολιτιστικό, θεσμικό, τεχνικών έργων κλπ, έτσι όπως παρουσιάσθηκε στην έκθεσή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Και είναι προβλέψιμη η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, τόσο στον τύπο, όσο και στην εν λόγω συνεδρίαση, γιατί, όπως ορθά λέγει ο λαός μας, «καθείς με τα όπλα του».

Και τα όπλα της σε αυτήν την περίπτωση ήταν και είναι ο μηδενισμός, η ακύρωση των πάντων, η σκόπιμη άρνησή του να δει κατάματα την πραγματικότητα και το σύνολο των έργων που εκτελέσθηκαν ή εκτελούνται στην Περιφέρεια μας και η έλλειψη σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής αντίληψης και κριτικής των πραγμάτων και επιχειρηματολογίας.

Αλλά όταν φτάνει στο διά ταύτα, παγίως και επανειλημμένως σιωπά και πετάει το μπαλάκι στην Περιφερειακή Αρχή, γιατί ενδόμυχα γνωρίζει, ότι λύσεις δεν έχει και περιμένει από μας λύσεις και απαντήσεις.

Όσοι βρίσκονται στον στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρετούν με ήθος και με σθένος το αξίωμα που τους έδωσαν οι πολίτες, γνωρίζουν καλά πως ο απολογισμός μιας Περιφερειακής Αρχής δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα συνυφασμένος με τον απολογισμό των ενεργειών και των έργων που έγιναν, με το μέτρημα των κόπων που δαπανήθηκαν, με κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν για το καλό του τόπου τους. Γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών τιμάται καθημερινά, ως εσωτερικό καθήκον, ώστε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η παρούσα Περιφερειακή Αρχή προχώρησε, την περασμένη Τετάρτη  σ’ ένα εκτεταμένο πολυσέλιδο απολογισμό, με έργα και δράσεις που επιβεβαιώνουν το σχέδιο και την βούληση της να πάει η Περιφέρεια μπροστά όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Τα δεδομένα είναι απλά και τα γεγονότα αδιάψευστα και συντριπτικά. Ας μην υποτιμούν κάποιοι την νοημοσύνη των συμπολιτών μας ασκώντας στείρα πολιτική.  Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας ζουν την καθημερινότητα, βλέπουν την πληθώρα των έργων που έχουν εκτελεσθεί στην πορεία της θητείας μας και κριτήριο έχουν και άποψη για τα τοπικά ζητήματα και μας εμπιστεύονται για την καλύτερη δυνατή προώθησή τους. Το απόθεμα μελετών μας επίσης πλούσιο με τεράστιες δυνατότητες επί πλέον απορρόφησης Ευρωπαϊκών Πόρων. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα συντονισμένης και συλλογικής δουλειάς, χρηστής διοίκησης και ορθής διαχείρισης, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των συμπολιτών μας.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουν γίνει τόσα, όσα δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες. Όσα δηλαδή δεν κατάφεραν οι προηγούμενες Περιφερειακές Αρχές συνολικά.

Όλοι όσοι προσπαθούν να εκμηδενίσουν το έργο της Περιφερειακής Αρχής και να πλήξουν το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη ας καταθέσουν δημόσια τις δικές τους προτάσεις και τον δικό τους σχεδιασμό για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ενδεικτικά παραθέτουμε τα παρακάτω έργα:.

Της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη,

Της Πανεπιστημιούπολης Φλώρινας,

Του Ειδικού Εκπτωτικού Τιμολογίου Ηλεκτρικού Ρεύματος,

Tου Φυσικού Αερίου,

Της Ακαδημίας Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα,

Tου Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Πτολεμαΐδα,

Tου Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑ.ΔΥ.Μ),

Tου Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης

Της Ανοιχτής Διακυβέρνησης (OGP).

Του Οδικού Άξονα Ε 65

Των Γεφυρών του ΟΣΕ,

Της Μετεγκατάστασης Ποντοκώμης,

Της Μετεγκατάστασης Ακρινής και Ανάργυρων,

Tου Μουσείου Κρόκου,

ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΌΜΩΝ (ΚΕΘΕΑ)

Της Ανέγερσης νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας,

Της Ανακατασκευής – αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών,

Της Επέκτασης “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ” Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης

Της Ανακαίνισης του Αστυνομικού καταστήματος Πτολεμαϊδας,

Των Ξενώνων Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας,

Του Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών στην Καστοριά,

Του Πανεπιστημιακού Προγράμματος Σπουδών στον χώρο της Ενέργειας και των Ενεργειακών Συστημάτων,

Της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δυτικής Μακεδονίας,

Του ΕΚΑΒ

Της Ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού Πτέρυγας της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης,

Του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού,

Της Εγκατάστασης Μαγνητικού Τομογράφου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης,

Της Τοποθέτησης εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών σε δημόσια κτίρια, κεντρικές πλατείες και σε χώρους μαζικής συνάθροισης,

Των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) σε Κοζάνη, Φλώρινα, Εορδαία, Τσοτύλι, Σιάτιστα, Πεντάλοφο και Σέρβια-Βελβεντό,

Της Βελτίωσης και επέκτασης εξωτερικού υδραγωγείου οικισμών Π.Ε. Γρεβενών,

Της Αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης στις Δημοτικές Ενότητες Μελίτης, Περάσματος και Κάτω Κλεινών του Δήμου Φλώρινας, της ΔΕΥΑ Φλώρινας

Της Κατασκευής εξωτερικού αγωγού ύδρευσης οικισμού Λαζαράδων Δήμου Σερβίων – Βελβεντού

Της Επισκευής – Βελτίωσης αντλιοστασίου ύδρευσης Μπέης Μπουνάρ και αντικατάσταση του αντικαταθλιπτικού αγωγού της ΔΕΥΑ Καστοριάς

Της Υδροδότησης εσωτερικού δικτύου υψηλής ζώνης Βόρειας Συνοικίας Οικισμού Γαλατινής Δήμου Βοίου

Της Προμήθειας συστήματος βελτίωσης, αναβάθμισης υποδομών δικτύου ύδρευσης, εξοικονόμησης ενέργειας και διασφάλισης επάρκειας νερού Δήμου Άργους Ορεστικού

Των Ηλεκτρομηχανολογικών έργων – αυτοματισμών στα διυλιστήρια του δημοτικού διαμερίσματος Πτολεμαΐδας του Δήμου Εορδαίας

Προμήθεια παροχόμετρων για τις δεξαμενές ύδρευσης του δήμου Βοΐου

Της Αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης του δήμου Αμυνταίου

Της Ολοκλήρωσης εσωτερικών δικτύων ύδρευση οικισμών Κρόκου και Άνω Κώμης του Δήμου Κοζάνης

Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή έχει πολλά προβλήματα να διαχειρισθεί και πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσει. Η υπευθυνότητα με την οποία λειτουργεί δεν της επιτρέπει να αναλώνεται σε προσωπικά παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων και επικοινωνιακών εντυπώσεων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.