Οι μεταθανάτιες επιθυμίες του πολιτικού μηχανικού, στα χέρια Βολιώτη δικηγόρου που ορίστηκε ως εκκαθαριστής- Η υπόθεση που έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη…

Εζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Αθήνα, όμως δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο καταγωγής του τη Μιτζέλα, την αγάπη του. Ο μηχανολόγος ηλεκτρολόγος πολιτικός μηχανικός κληροδότησε το ακίνητό του, ένα διώροφο σπίτι με 8 δωμάτια στη συνοικία Ταμπούρια Πειραιά σε δύο ορφανά κορίτσια από την Αμαλιάπολη.

Η ιδιόχειρη διαθήκη διαβιβάστηκε από τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών – Τμήμα Εκκαθάρισης στον πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου ορίστηκε ως εκκαθαριστής και διαχειριστής ο δικηγόρος Σπύρος Δεσύλλας, ο οποίος ανέλαβε να πουλήσει το ακίνητο και εκπληρώσει τον σκοπό της διαθήκης.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό άνθρωποι να θυμούνται τον τόπο τους και με τη διαθήκη τους να πριμοδοτούν και να ευεργετούν παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, που είναι χωρίς γονείς, ιδιαίτερα σε μέρες δεινής οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο ίδιος.

Η χρυσή διαθήκη και οι όροι της




Ο Αντώνιος Βασιλειάδης απεβίωσε το ’68 σε ηλικία 57 ετών. Η ιδιόγραφη διαθήκη του δημοσιεύτηκε με το υπ’ αριθμ. 988/6/2/69 πρακτικό συνεδρίασης του Πρωτοδικείου Αθηνών και κύρια της διαθήκης κηρύχθηκε με την 737 από 6/2/1969 απόφαση του ιδίου Δικαστηρίου η σύζυγός του Γιασεμούλα Βασιλειάδη που καταγόταν επίσης από τη Μιτζέλα, ορίζοντας όπως μετά τον θάνατό της τη φροντίδα του οριζόμενου στη διαθήκη εκτελεστή.

Με τη διαθήκη ζητείται: Α) Να εκποιηθεί η ευρισκόμενη στη συνοικία Ταμπούρια του Πειραιά και επί οικοπέδου 212 τετρ. μέτρων διώροφη οικία και να διαθέτει το τίμημα της εκποίησης για την προικοδότηση δύο ορφανών κοριτσιών εκ της κοινότητας Μιτζέλας Αμαλιάπολης Βόλου.

Β) Τα έσοδα ενός έτους από την εκμετάλλευση του ευρισκόμενου στην κοινότητα Αγίας Άννης Χαλκιδικής αγρόκτηματός του να διατεθούν άνευ ειδικότερου σκοπού υπέρ της εκκλησίας της κοινότητας της Μιτζέλας.

Γ) Τα έσοδα ενός έτους του ίδιου αγροκτήματος να διατεθούν για την αγορά βιβλίων και ρουχισμού υπέρ των ορφανών του Παπάφειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.



Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας έστειλε το σχετικό έγγραφο εκτέλεσης της διαθήκης και προς την Τοπική Κοινότητα και την τοπική εκκλησία. Η Γιασεμούλα Βασιλειάδη απεβίωσε το 2014 και το ληξιαρχείο του δήμου Αλμυρού ενημέρωσε σχετικώς τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών, σύμφωνα με τις οδηγίες που έδινε και το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Δεσύλλας θα ταξιδέψει τώρα στον Πειραιά για να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την πώληση του ακινήτου και την ικανοποίηση του κληροδότη.

Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.