Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ε-65 προς Εγνατία μέσω του νέου ΕΣΠΑ… -Η σύνδεση προβλέπεται να γίνει στο Κηπουρειό Γρεβενών

1 Φεβρουαρίου, 2019 by Χρήστος Μίμης

Ένα από τα έργα της νέας προγραμματικής περιόδου, του ΕΣΠΑ δηλαδή που θα καλύψει την χρονική περίοδο 2021-2027 αναμένεται να είναι το βόρειο τμήμα του άξονα Ε65, του δρόμου δηλαδή που ενώνει την Στερεά και την Θεσσαλία με την Εγνατία Οδό και την Ήπειρο. Όπως έκαναν γνωστό στα Γιάννινα, τα στελέχη της διαχειριστικής αρχής του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, το συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ και διερευνάται η δυνατότητα να είναι ένα από τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν τη νέα προγραμματική περίοδο.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι το τελευταίο για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου δρόμου, καθώς το νότιο ξεκίνησε πρόσφατα με κονδύλια από το τρέχον ΕΣΠΑ.Για την χρηματοδότηση του ίδιου τμήματος από το Υπουργείο Υποδομών εξετάζεται και η περίπτωση της άντλησης κεφαλαίων από την ΕΤΕΠ, προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Το τμήμα του Ε-65 από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία έχει μήκος 65 χιλιομέτρων και είναι περιβαλλοντικά αδειοδοτημένο.

Η τροποποίηση της χάραξης το βγάζει εκτός βιότοπου της καφέ αρκούδας ενώ μειώνει τα μεγάλα τεχνικά έργα.

Η σύνδεση με την Εγνατία Οδό προβλέπεται να γίνει στο Κηπουρειό Γρεβενών.

epiruspost

This entry was posted on Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου, 2019 at 17:16 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply