Την Δευτέρα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα με την διάλυση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΑΝΕΛ και Ποταμιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι να διαλυθούν μεν οι ΚΟ, αλλά να παραμείνουν τα προνόμια των πολιτικών αρχηγών ως έχουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης θα εξακολουθούν να μιλούν ως πολιτικοί αρχηγοί στην Βουλή, και να έχουν τα υπόλοιπα προνόμια που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή: δηλαδή αυτοκίνητο, αστυνομική συνοδεία, αλλά και την κρατική χρηματοδότηση που είχαν αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη με την οποία εισήλθαν στην Βουλή τα κόμματά τους το Σεπτέμβριο του 2015.



Η λύση αυτή εκτιμάται από πλευράς πλειοψηφίας πως θα κατευνάσει τις αντιδράσεις κυρίως του πρώην κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ενώ θεωρείται “δίκαιη” και για τον επικεφαλής του Ποταμιού καθώς από μια ΚΟ με έντεκα βουλευτές, βρέθηκε με μόλις δύο.

Αυτός, όπως τόνιζαν κοινοβουλευτικές πηγές, είναι και ο λόγος που ο ΠτΒ δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Θ. Παπαχριστόπουλου, καθώς από πλευράς Βουλής υπάρχει η επιθυμία να παρουσιαστεί ολόκληρο το σκηνικό την Δευτέρα.

Εάν ευοδωθεί το σενάριο και άνευ απροόπτου, η δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών θα μεγαλώσει από τους 16 που έχει σήμερα σε 20 ή 22 (εξαρτάται από το εάν οι κ.κ. Καμμένος και Θεοδωράκης θεωρηθούν επίσης ανεξάρτητοι ή κάτι άλλο).

capital

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.