Η καλή μνήμη είναι απαραίτητο στοιχείο στην

καθημερινότητά μας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάμε και το πιο απλό πράγμα. Η μνήμη μαςμπορεί να εξασθενήσει είτε επειδή είμαστε απλώς κουρασμένοι είτε από κάποια ασθένεια. Αυτό βέβαια είναι συνηθέστερο στους μεγαλύτερους ανθρώπους.

Είναι τα καθημερινά συνήθως πράγματα που συχνά δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε όπως το πού βάλαμε τα κλειδιά μας χθες το βράδυ ή το όνομα του ατόμου που μόλις συναντήσαμε. Όλα είναι ενδείξεις ότι οι απαιτήσεις της καθημερινής ζωής εμποδίζουν την ικανότητά μας να δημιουργούμε εύκολα νέες αναμνήσεις.

Τα κενά μνήμης και η έλλειψη συγκέντρωσης είναι για ορισμένους καθημερινό φαινόμενο και μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες όπως στην αφηρημάδα, στο άγχος, στην έλλειψη ύπνου, στην κακή διατροφή κλπ.

Όσο μεγαλώνουμε, η ικανότητα μάθησης μειώνεται. Αυτό οφείλεται στο ότι η λειτουργία του εγκεφάλου μας «επιβραδύνεται».

Πώς μπορούμε λοιπόν να ενισχύσουμε την μνήμη μας; Οι ειδικοί βρήκαν μια απλή τεχνική που βελτιώνει την μνήμη κατά 23%.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κλείσουμε τα μάτια μας!

Οι ερευνητές τονίζουν ότι το κλείσιμο των ματιών βοηθάει τη μνήμη διότι αφαιρεί στοιχεία σε μια ανάμνηση που τυχόν αποσπούν την προσοχή. Οταν κλείνουμε τα μάτια μας μπορούμε επίσης να απεικονίσουμε καλύτερα τις λεπτομέρειες ενός γεγονότος. Οταν δεν υπάρχουν παρεμβολές από το περιβάλλον, τότε μπορούμε να θυμηθούμε καλύτερα μια πληροφορία.

Για να θυμηθείτε κάτι, πρέπει πρώτα να κλείσετα τα μάτια σας γιατι έτσι μειώνεται το γνωστικό φορτίο του εγκεφάλου σας.  Αυτή η απλή τεχνική μπορεί να σας βοηθήσει, να σχηματίσετε μια νοητική εικόνα αυτού που προσπαθείτε να θυμηθείτε.

Κρατώντας τα μάτια κλειστά μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην ανάμνηση ηχητικών πληροφοριών.

 

 

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.