Μήπως νιώθετε συχνά φουσκώματα στο στομάχι; ή φάγατε πολύ ή οφείλετε σε κάποιο από τα τρόφιμα που καταναλώσατε. Υπάρχει ένα εύκολο κόλπο που σας βοηθά να μην ξανανιώσετε ποτέ έτσι.

Το φούσκωμα είναι μια κοινή κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να προκληθεί είτε από την μεγάλη κατανάλωση φαγητού σε ένα γεύμα, όταν τρώτε όρθιοι, ή όταν μιλάτε με γεμάτο το στόμα σας. Μπορεί επίσης να έχετε φούσκωμα και από την κατανάλωση κάποιον συγκεκριμένων τροφίμων.

Μήπως φάγατε πολύ φαγητό;

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποφύγετε τα παγιδευμένα αέρια είναι να βεβαιωθείτε ότι μασάτε αρκετά καλά το φαγητό σας.

Σύμφωνα με την διατροφολόγο Σόνα Γουίλκινσον, όλοι θα πρέπει να μασούν το φαγητό τους τουλάχιστον 30 φορές προτού το καταπιούν, καθώς το μάσημα βοηθά στην τόνωση των πεπτικών χυμών που διαλύουν τα τρόφιμα που έχετε καταπιεί.

Αυτό, σύμφωνα με την ίδια, βοηθά και τα «υγρά» φαγητά, όπως οι σούπες. Αν δεν μασήσετε την σούπα σας, το σώμα σας δεν είναι έτοιμο για πέψη και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην παγίδευση του αέρα.

«Μασήστε το φαγητό τουλάχιστον 30 φορές – το φαγητό σας πρέπει να αναμειγνύεται με αρκετό σάλιο» λέει η Γουίλκινσον.

Ο στομαχόπονος μπορεί να οφείλεται στην γρήγορη κατανάλωση του φαγητού ή στην μεγάλη ποσότητα.

Όπως δήλωσε στην lifestyle ιστοσελίδα Byrdie: «Το μάσημα όχι μόνο διεγείρει την έκκριση των χωνευτικών χυμών που απαιτούνται για την σωστή πέψη. Εξασφαλίζει επίσης πως το φαγητό σας είναι σωστά αναμεμειγμένο με το σάλιο για να το καταπιείτε με λιγότερα αέρια. Αν δεν το μασήσετε σωστά, δημιουργούνται πολλά προβλήματα στο έντερο, ένα εκ των οποίων είναι τα υπερβολικά αέρια».

Πρόσθεσε, επίσης, πως θα μπορούσατε να μειώσετε τον κίνδυνο του φουσκώματος πίνοντας ένα ποτήρι νερό περίπου μισή ώρα πριν από ένα γεύμα. Η καλή ενυδάτωση επιτρέπει στο σώμα να παράγει υδροχλωρικό οξύ, που κάθεται στο στομάχι για να αφομοιώσει τα τρόφιμα.

Η κατανάλωση των γευμάτων σε τακτική βάση και η μείωση των μερίδων μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή του φουσκώματος. Αν το πρόβλημα πάντως παραμένει ή είναι πολύ έντονο, καλύτερο είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.