Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα τουρκική πρόκληση: Δημοσίευσαν χάρτη με την Αθήνα εντός του βεληνεκούς του πυραύλου Μπόρα 

22 Δεκεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Για πανικό που βασιλεύει στην Αθήνα λόγω της επιτυχημένης δοκιμής του πυραύλου εδάφους- εδάφους Μπόρα σε ασκήσεις του τουρκικού στρατού, κάνουν λόγο ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Τουρκία.

Σημάδι της έντασης που επικρατεί όμως είναι και το γεγονός, οτι τα δημοσιεύματα για τον βαλλιστικό πύραυλο που κατασκευάζεται στην Τουρκία, συνοδεύονται από χάρτη όπου υπάρχει χαραγμένη η  υποθετική διαδρομή του πυραύλου από την Σμύρνη στην Αθήνα. Ο πύραυλος Μπόρα έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η απόσταση από την Σμύρνη στην Αθήνα είναι μόλις 230 χιλιόμετρα. Μια σαφώς απειλητική αναφορά, που δείχνει και το κλίμα που επικρατεί σε ορισμένα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

 

Η αποκάλυψη για την επιτυχημένη δοκιμή του πυραύλου έγινε από τον ίδιο τον γενικό γραμματέας εξοπλισμών της Τουρκίας με ανάρτησή του και συνέπεσε χρονικά με το μπαράζ των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο. Μπαράζ παραβιάσεων, που προκάλεσε την αντίδραση του Πάνου Καμμένου που έκανε λόγο για «ψευτοτσαμπουκάδες» ενώ προειδοποίησε ότι «και μία κίνηση να κάνουν, θα τους τσακίσουμε». Είχε προηγηθεί και η δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη οτι αν οι Τούρκοι καταλάβουν μια ελληνική βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε.

Μερίδα του τουρκικού τύπου κάνει λόγο για σόκ και πανικό που επικρατεί στην Αθήνα και μεταφέρουν τα ρεπορτάζ του ελληνικού τύπου για την δοκιμή του πυραύλου, ενώ η εφημερίδα AKGazete αναφέρει:

«Η επιτυχής δοκιμή του εθνικού πυραύλου Μπόρα, που κατασκευάζεται σε εγχώριες εγκαταστάσεις, προκάλεσε θόρυβο στα ελληνικά ΜΜΕ. Ο ελληνικός Τύπος την παρουσιάζει σαν νέα πρόκληση από τους Τούρκους».

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, 2018 at 10:48 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply