Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 ΕΦΚΑ: Διευκρινίσεις για την πληρωμή του Δωρόσημου Χριστουγέννων 2018

22 Δεκεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Σύμφωνα με όλες τις διατάξεις πραγματοποιείται η καταβολή του Δωροσήμου, υποστηρίζει η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 40 του Ν.3863/2010, όλες οι πληρωμές παροχών από τους ασφαλιστικούς φορείς, μία εκ των οποίων είναι και το Δωρόσημο, διενεργούνται υποχρεωτικά με πίστωση λογαριασμών τραπέζης, με δικαίωμα επιλογής από τον δικαιούχο.

«Ο ΕΦΚΑ, προς την κατεύθυνση υλοποίησης των προαναφερόμενων διατάξεων και για την ομαλή μετάβαση της αποκλειστικής καταβολής μέσω τραπεζών, ενημέρωνε, σε κάθε γενικό έγγραφο που εξέδιδε για την καταβολή του Δωροσήμου τα τελευταία χρόνια, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους δικαιούχους-οικοδόμους με κοινοποίηση και στα συνδικαλιστικά τους όργανα, για την υποχρέωση των δικαιούχων να προσέλθουν στα τμήματα Μητρώου των οικείων υποκαταστημάτων, προκειμένου να δηλώσουν ή να επικαιροποιήσουν τους λογαριασμούς τραπέζης» συμπληρώνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ, στην ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, όπως τονίζεται, «η μη είσπραξη του Δωροσήμου λόγω μη ύπαρξης ή απόρριψης τραπεζικού λογαριασμού δεν συνεπάγεται την απώλειά του, καθώς συμπεριλαμβάνεται στην αμέσως επόμενη πληρωμή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός».

«Ο ΕΦΚΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημα καταβολής Δωροσήμου Χριστουγέννων 2018, και αυτήν τη φορά, διά μέσω υποκαταστημάτων (με φυσική παρουσία) για τις περιπτώσεις που δεν έχει δηλωθεί λογαριασμός από τον δικαιούχο, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού» προσθέτει η διοίκηση του ΕΦΚΑ.

«Είναι προφανές ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ επιχειρεί να εκσυγχρονίσει το σύστημα πληρωμών -όπως άλλωστε προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις- με σκοπό την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, προσπάθεια που θα ολοκληρωθεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, 2018 at 07:35 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply