Στο πλαίσιο υλοποίησης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών Πίνδος σας προσκαλούμε την Κυριακή 16.12.2018 στις 18.00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρεβενών “Πίνδος”, Βενιζέλου 6 στα Γρεβενά, στην εκδήλωση με τίτλο “Χριστούγεννα στα Γρεβενά … όπως παλιά”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί στη μικρή σκηνή του συλλόγου μας το ομώνυμο θεατρικό από ερασιτέχνες ηθοποιούς του συλλόγου μας με τη συνεργασία των μικρών χορευτών.

Η υπόθεση του θεατρικού πραγματεύεται μια Γρεβενιώτικη οικογένεια ή οποία περιμένει τα Χριστούγεννα και κάνει τις ανάλογες προετοιμασίες (καθαριότητα, στρώσιμο και στόλισμα του σπιτιού, παρασκευή εδεσμάτων όπως κουλούρες, γιαπράκια, λουκάνικα κλπ).



Μέσα από την πλοκή του έργου οι σεναριογράφοι και οι ερμηνευτές του συλλόγου προσπαθούν να συνδέσουν το παρόν με το παρελθόν και να ταξιδέψουν με τη βοήθεια των μικρών παιδιών σε ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων στα Γρεβενά. Θα ακουστούν παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια όλου του δεωδεκαημέρου.

Στόχος μας είναι να διασώσουμε και να διαδόσουμε τη γρεβενιώτικη παράδοση στα παιδιά μας έτσι ώστε τα Γρεβενά, τα ήθη και τα έθιμα μας να αποτελέσουν γι’ αυτούς προορισμό στο μέλλον και σημείο αναφοράς του τόπου μας.

Η είσοδος είναι ανοιχτή προς όλους.

Σας περιμένουμε…

Για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.