Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

10 Δεκεμβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Τα μερομήνια έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού.

Μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.

Για τους γνώστες η μέθοδος είναι πολύ απλή. Παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών.

Δείτε τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τα Μερομήνια. Από τις 14 Δεκεμβρίου έως και το Σαββατοκύριακο των Φώτων.

Με σχετικά βελτιωμένο καιρό φαίνεται να ξεκινά η περίοδος των γιορτών, ενώ σταδιακά θα σημειωθεί συνεχής και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.Την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι κρύος, με λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα ( 20-25/12).

Αναμένεται να σημειωθεί περαιτέρω επιδείνωση του καιρού το διάστημα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με πολύ κρύο, βροχές και αρκετά χιόνια, ακόμη και σε πολλές πεδινές περιοχές (26-29/12).

Με κακοκαιρία ξεκινά και η καινούργια χρονιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μερομήνια ο καιρός θα είναι έντονα βροχερός, με πολλές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά (1-5/1).

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο των Φώτων (6-12/1).

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, 2018 at 23:10 and is filed under ΚΑΙΡΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply