Ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, που αφορά τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Οπως αποδεικνύεται οι πολίτες είναι εξαιρετικά αρνητικοί στην συμφωνία των Πρεσπών σε ποσοστό της τάξης του 65% έναντι μόλις 17% που τάσσεται υπέρ. Ενα 5% αναφέρει ότι δεν τον αφορά, ενώ ένα 135 δηλώνει ούτε υπέρ, ούτε κατά.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, βλέπει την δημοτικότητά του να παίρνει την κατιούσα, καθώς αρνητική την κρίνει το 60% και ένα 32% θετική.



Επίσης η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην Ελλάδα δείχνει αρνητική καθώς το 53% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ το 28% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη.

Σε χειρότερο σημείο με πέρσι είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας σύμφωνα με το 52%. Στο ίδιο ερώτημα το 44% εκτιμά ότι έχουν παραμείνει ίδιες, ενώ ένα μόλις 2% απαντά ότι έχουν καλυτερέψει.

Στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για τον Αμερικανό πρέσβη» στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, το 29% των ερωτηθέντων απαντά θετική, ενώ το 31% απαντά αρνητική.

Δείτε εδώ ολόκληρο το Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue σε μορφή PDF.


 iefimerida 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.