Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το αντικείμενο που έρχεται καθημερινά σε επαφή με το πρόσωπο και σου προκαλεί ακμή -Τι λένε οι δερματολόγοι

20 Νοεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Απεχθάνεστε τα σπυράκια στο δέρμα σας και έχετε

απόλυτο δίκιο. Είναι ενοχλητικά και μας χάλανε την εμφάνιση και κατ’ επέκταση τη διάθεση.

Είναι όμως και τα μαύρα στίγματα που μαζεύονται στη μύτη, στα ζυγωματικά, στο μέτωπο, στο πιγούνι και παρόλο που δεν είναι τόσο εμφανή όσο τα σπυράκια, είναι άκρως ενοχλητικά και αντιαισθητικά.

Αναμφισβήτητα, ο τακτικός καθαρισμός προσώπου βοηθάει στη μείωση τους και αναστέλλει την επανεμφάνισή τους.

Ωστόσο, δερματολόγοι επισημαίνουν ότι υπάρχει ένας συγκεριμένος λόγος που βγάζετε σπυράκια και στίγματα στο πρόσωπο και ιδίως στα μάγουλα.

Αν το τελευταίο διάστημα παρατηρήσατε πως έχετε σμήγμα και σπυράκια στο σημείο από το αυτί ως το πηγούνι σας ή ακόμη και δίπλα στο στόμα σας, τότε εξετάστε κάτι απλό.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι λόγω του κινητού σας τηλεφώνου!

Δεν υπάρχει συσκευή που να μη χρησιμοποιούμε και να μην έχει επάνω της μικρόβια. Ωστόσο, μία από τις χειρότερες συσκευές που έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας και το πρόσωπό μας κατά κύριο λόγο είναι το κινητό μας τηλέφωνο και συγκεκριμένα η οθόνη του.

Η οθόνη του κινητού μας έρχεται καθημερινά σε άμεση επαφή με το πρόσωπό μας ή με τα δάχτυλα των χεριών που μεταφέρουν όλα τα μικρόβια στο δέρμα.

Το κινητό συλλέγει τα μικρόβια σαν μαγνήτης και εμείς στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο μάγουλό μας.

Και αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι σε μία έρευνα που έγινε, επιστήμονες ανακάλυψαν πως το κινητό μας τηλέφωνο έχει περισσότερα μικρόβια και βακτήρια από μία δημόσια τουαλέτα, τότε σίγουρα μπορείτε να καταλάβετε πόσο βρώμικο είναι το κινητό.

Η λύση είναι να μιλάτε στο κινητό με hands-free ή bluetooth και νακαθαρίζετε τακτικά την οθόνη του κινητού σας. 

Οι δερματολόγοι προτείνουν να καθαρίζετε την επιφάνεια του κινητού σας με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι 2 ή 3 φορές την ημέρα.

 

 

 

 

 

 

bovary

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, 2018 at 21:06 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply