Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Κρέας ταλιάτα, ζουμερό

Νοέμβριος 7th, 2018 by Σταματίνα

Tagliata στα ιταλικά σημαίνει «φέτα». Η ταλιάτα μοσχάρι είναι ένα από τα εμβληματικά πιάτα της ιταλικής γαστρονομίας και έγινε αγαπημένο των Ελλήνων.

Μυστικά για καλό ψήσιμο και επιτυχία

1. Να είναι ένα χοντρό κομμάτι κρέας ώστε να καλοψηθεί εξωτερικά και να μείνει ζουμερό εσωτερικά, 4-5 εκατοστών πάχους


2. Η μέθοδος ψησίματος είναι καθοριστική. Βάλτε το κρέας σε τηγάνι ή μπάρμπεκιου χωρίς λάδι, αλάτι ή ο,τιδήποτε άλλο. ΜΗΝ τσιμπήσετε ή ανοίξετε το κρέας σε καμία περίπτωση. Ψήστε το 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το αν το τρώτε καλοψημένο ή ελαφρά ροζέ ή κόκκινο.

3. Μόνο όταν ψηθεί το κρέας μπορείτε να το κόψετε σε ταλιάτα και να ρίξετε αλάτι και πιπέρι

4. Το ιδανικό σερβίρισμα: το καλύτερο είναι με σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα συν μερικές σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο πάνω στη ρόκα και άφθονο φρεσκοτριμένο πιπέρι

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, Νοέμβριος 7th, 2018 at 12:01 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply