Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιερώνυμος: Δεν ξέρω τι εννοεί ο Τσίπρας με τη θρησκευτική ουδετερότητα (video)

6 Νοεμβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος εμφανίστηκε καυστικός προς την κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση του ζητήματος.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι είναι αντίθετος στην εφαρμογή του γαλλικού μοντέλου.

«Είναι μια ευκαιρία τώρα να εξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες. Και εμείς την πολλή αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολλή προχειρότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερος. Ο πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μας πει τι εννοεί».

«Θρησκευτικά ουδέτερο είναι το κράτος της Γερμανίας. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι θρησκευτικά ουδέτερο κράτος, συνεργάζονται, βοηθάει την Εκκλησία άριστα. Θρησκευτικά ουδέτερο κράτος είναι και η Γαλλία, αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις (…), δεν θα μου άρεσε», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτέλεσε έκπληξη, ενώ έκανε λόγο για προχειρότητα.

«Εχουμε συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα με μια πρόχειρη σκέψη με πρόχειρα πράγματα να θέλουμε να καθιερωθεί», είπε.«Εμάς πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο όλους, και την Πολιτεία και την Εκκλησία, η Ελλάδα ως έθνος, όχι ο ελλαδισμός αλλά ο Ελληνισμός, και αυτό το ξεχνάμε. Είναι μια ευκαιρία όλα αυτά και η Αναθεώρηση του Συντάγματος και οι διαφορές που έχουμε μεταξύ μας να γίνουν αφορμές ώστε να αποφασίσουμε πράγματα που θα ωφελήσουν τον λαό μας», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.

«Το ιδανικό για εμάς είναι να είναι ο καθένας στο σπίτι του αλλά να δουλεύουμε μαζί για να περνάμε καλά όλοι. Πολιτεία και Εκκλησία δεν είναι αντίπαλα πράγματα, πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα καταλήξει σε απόφαση μετά από συνεδρίαση την Τρίτη.

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, 2018 at 10:50 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply