Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Ψωμί γεμιστό με σκόρδο και τυρί

Νοέμβριος 4th, 2018 by Σταματίνα

Χορταστική και οικονομική συνταγή.

Υλικά για 4 άτομα

Για το ψωμί

  • 1 φρατζόλα ψωμί του 1 κιλού, κατά προτίμηση με προζύμι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί που λιώνει (μοτσαρέλα ή τσένταρ)

Για το άλειμμα βουτύρου-σκόρδου

  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο και το αναμιγνύετε με το σκόρδο, το αλάτι και το μαϊντανό.
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε στην επιφάνεια του ψωμιού κύβους, διαγωνίως, πλάτους 2,5 εκ. και βάθους 2,5-3 εκ. περίπου.
  3. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα μαχαίρι, ανοίγετε κάθε κομμένο κύβο ψωμιού και με ένα κουταλάκι του γλυκού πασπαλίζετε μέσα με το μείγμα βουτύρου και προσθέτετε μια πρέζα τριμμένου τυριού.
  4. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσετε όλους τους κομμένους κύβους απ’ όλες τις πλευρές.
  5. Όταν τελειώσετε βουρτσίζετε από πάνω το τυχόν υπόλοιπο μείγμα βουτύρου-σκόρδου.
  6. Τυλίγετε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 15 λεπτά για να λιώσει καλά το τυρί.
  7. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 ακόμα.
  8. Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντάς το με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Κυριακή, Νοέμβριος 4th, 2018 at 12:01 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply