Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πιτσιόρλας: Στόχος της κυβέρνησης η υψηλής αξίας παραγωγή

4 Νοεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η παραγωγή ξανά στην Ελλάδα, προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και αξίας, τα οποία θα είναι εμπορεύσιμα διεθνώς και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στην Α΄ΒΙΠΕ Βόλου, σε εκδήλωση της ΕΒΕΤΑΜ, για τα εγκαίνια των υπερσύγχρονων Ηλεκτροτεχνικών Εργαστηρίων της εταιρίας και την πιστοποίηση του νέου σήματός της.

«Πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή νομοσχέδιο για τη στήριξη της Βιομηχανίας και τη σύνδεση της καινοτομίας με την παραγωγή, μέσω του οποίου θα ρυθμίζονται τρόποι εξυγίανσης και υλοποίησης τεχνολογικών πάρκων, όπως στα Οινόφυτα της Βοιωτίας», ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας,

Ο πρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ Κώστας Στουρνάρας, υπογράμμισε, σκιαγραφώντας το πλαίσιο λειτουργίας της εταιρίας ότι «μοναδικός λόγος ύπαρξης της ΕΒΕΤΑΜ είναι η παροχή υψηλών υπηρεσιών προς την ελληνική Βιομηχανία».

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας λαμβάνοντας τον λόγο επισήμανε ότι «ως κυβέρνηση κλείσαμε ένα μεγάλο και επώδυνο κύκλο για τη χώρα, βγαίνοντας από τα μνημόνια και παρά την κρίση έχουμε λαμπρά δείγματα αξιοποίησης, αφού κεντρικό στοιχείο αυτής της περιόδου είναι η γνώση. Είναι η καινοτομία που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και στόχος μας είναι να παντρέψουμε τη γνώση και την παραγωγή. Η απόσταση όμως είναι τεράστια μεταξύ γνώσης και παραγωγής αφού υπάρχει η επονομαζόμενη “κοιλάδα του θανάτου” και εμείς πρέπει να καλύψουμε αυτή την απόσταση, αφού η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών παγκοσμίως στη γνώση, αλλά από τις τελευταίες στην πατέντα».

«Ως κυβέρνηση αυξήσαμε τις δαπάνες για την έρευνα και πρέπει να αλλάξουμε το υπάρχον παλαιό θεσμικό πλαίσιο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ακόμα, ότι σύντομα «ως το τέλος Νοεμβρίου ψηφίζουμε το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων στόχος είναι να μειωθεί και το ενεργειακό κόστος στη Βιομηχανία, μέσα από συνεννοήσεις των συναρμόδιων υπουργείων, ώστε τα μέτρα να ικανοποιούν όλες τις πλευρές».

Τέλος, ανέφερε ότι «στόχος είναι η βιομηχανική παραγωγή να καλύπτει το 12% του ΑΕΠ της χώρας και είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε πολλά».

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, 2018 at 09:03 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply