Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Μοσχαράκι μπουργκινιόν

Νοέμβριος 3rd, 2018 by Σταματίνα

Κλασικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
  • 1 1/2 κιλό μικρά κρεμμύδια
  • 1 συσκευασία μανιτάρια κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 40 γραμ. αλεύρι
  • 1 κύβος βοδινού
  • 40 γραμ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • μπαχάρι
  • αλατοπίπερο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 20 γραμ. φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά σοτάρετε το κρέας, αφού το έχετε πλύνει και κόψει μπουκιές, σε μία κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε και το κρεμμύδι με τα καρότα μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
  3. Πουδράρετε το αλεύρι μέσα στην κατσαρόλα, το αφήνετε να κάψει λίγο και σβήνετε με το κρασί.
  4. Τέλος ρίχνετε το ζωμό στην κατσαρόλα με το μπαχάρι, το αλατοπίπερο, τη δάφνη και το σκόρδο αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει για λίγο πριν το μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο όπου και θα το αφήσετε για περίπου 2 ώρες να μαγειρευτεί.
  5. Παράλληλα καθαρίζετε τα μικρά κρεμμύδια και τα βάζετε να βράσουν με λίγο νεράκι, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γλασάρουν ενώ σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο.
  6. Αφού το κρέας μαλακώσει, προσθέτετε τη γαρνιτούρα μπουργκινιόν που ετοιμάσατε παράλληλα και αφήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο να σιγοβράσουν όλα μαζί, προτού σερβίρετε.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Σάββατο, Νοέμβριος 3rd, 2018 at 12:39 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply