Με την έκθεση «Μία παλιά σχολική τάξη» τα Γενικά Αρχεία του Ν. Γρεβενών θέλουν να αναπαραστήσουν το σχολικό περιβάλλον, στο οποίο μεγάλωσαν οι μαθητές περασμένων δεκαετιών. Μέσα από αντικείμενα που έχει συλλέξει η υπηρεσία μας θα μπορέσουμε να μάθουμε και να φανταστούμε πως μπορεί να ήταν η σχολική ζωή πριν από 3-4 ή και περισσότερες δεκαετίες. Να γράψουμε με κιμωλία στον πίνακα, να κάτσουμε στα παλιά θρανία, να διαβάσουμε παλιά διδακτικά βιβλία. Ευελπιστούμε ότι θα ξυπνήσουμε μνήμες, θα μάθουμε ιστορία και θα εκτιμήσουμε μέσα από μία διαφορετική ματιά το σήμερα.



Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Γρεβενών, τον οποίο και πρέπει να ευχαριστήσουμε για την παραχώρηση του χώρου και την βοήθεια στην προετοιμασία. Στο δημοτικό κατάστημα που βρίσκεται κάτω από το δημοτικό Μέγαρο η «Παλιά σχολική τάξη» θα σας περιμένει να την επισκεφτείτε κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 11-2 π.μ. και κάθε Τρίτη-Πέμπτη 6-8 μ.μ..

Διάρκεια: 22/10/2018 έως 7/12/2018

Ομαδικές ξεναγήσεις μπορούν να γίνουν μετά από συνεννόησηστο τηλέφωνο 2462353472.

Ματσαρίδου Μάρθα

Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. – Αρχείων Ν. Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.