Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυξήσεις ζήτησε η ΑΔΕΔΥ από τον Τσακαλώτο -«Δεν μπαίνω καν στη συζήτηση» απάντησε 

19 Οκτωβρίου, 2018 by Σταματίνα

Με άδεια χέρια έφυγαν από το υπουργείο Οικονομικών οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς βρήκαν κλειστή «πόρτα» και στο θέμα της επαναφοράς των Δώρων και στο αίτημα για μισθολογικές αυξήσεις.

Στο θέμα του 13ου και 14ου μισθού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός επισήμανε ότι ένα τέτοιο μέτρο στοιχίζει 1,6 δις ευρώ ενώ ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018 είναι της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ. Η συζήτηση επί του θέματος έγινε, πάντως, με φόντο πρωτόδικη απόφαση περί αντισυνταγματικότητας της κατάργησης των Δώρων.

Στα μισθολογικά , «ο υπουργός δεν μπήκε καν στη συζήτηση» ενώ όσον αφορά στο αίτημα ακύρωσης της προνομοθετημένης μείωσης του αφορολογήτου από το 2020 και επαναφοράς του στα 12.000 ευρώ, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως η συζήτηση δεν είναι της παρούσης.

Όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό, η ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με τον Γ. Πάιδα εξέφρασε την ελπίδα να μην περικοπούν οι συντάξεις από την 1-1-2019 αν και επισήμανε πως εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου οι νέοι συνταξιούχοι έχουν ήδη αποδοχές μειωμένες κατά 30%. Ο υπουργός σύμφωνα με τον κ. Πάιδα, συμφώνησε πως υπάρχουν αδικίες και εκτίμησε πως θα περάσουν κάμποσα χρόνια πριν συγκλίνουν οι αποδοχές παλαιών και νέων συνταξιούχων…

Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών, καθώς η ΑΔΕΔΥ παρέλαβε με καθυστέρηση μηνών σύμφωνα με τον πρόεδρο το πόρισμα της ειδικής επιτροπής, ακούγοντας τον υπουργό να σημειώνει πως οι αλλαγές θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες και θα έχουν χαρακτήρα εξορθολογισμού. Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει, όμως, το φόβο για «μαχαίρι» στο συνολικό κονδύλι των περίπου 200 εκατ. ευρώ κατά 60 εκατ. ευρώ . Βαρέα και ανθυγιεινά από 35 ως και 150 ευρώ το μήνα λαμβάνουν σήμερα 93.000 υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα.
 

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, 2018 at 10:11 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply