Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ενημερωτική εκδήλωση  στο Τρίκωμο Γρεβενών: ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΗΣ ΓΗΣ (αφίσα)

18 Οκτωβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Δείτε το πρόγραμμα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών σε συνεργασία με τον Φιλοπροοδευτικό σύλλογο απανταχού Τρικωμιωτών, οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση  στο Τρίκωμο Γρεβενών, με θέμα τα κρασιά της  Γρεβενιώτικης Γής.

Η εκδήλωση έχει ως  απώτερο σκοπό να  αναδείξει τον χώρο και τον τόπο μέσα από τα αμπέλια και το κρασί, αξιοποιώντας τη παράδοση που σηματοδοτεί το χωριό Τρίκωμο για τη παραγωγή  «κρασιών των βουνών», που διαθέτουν μια ιδιαίτερη αξία και συγχρόνως μπορούν να δώσουν  προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της αμπέλου. Τα κρασιά των Γρεβενών αποτελούν όχι μόνο αγροτική κληρονομιά αλλά και πολιτιστική ταυτόχρονα.

Αξιόλογοι επιστήμονες-εισηγητές θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν θέματα σχετικά με την αμπελουργία, τη παραγωγή και προώθηση των τοπικών κρασιών. Ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες, μέσα από το διάλογο, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες του αμπελοοινικού τομέα.
Οι εκδηλώσεις στο Τρίκωμο θα ξεκινήσουν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 από το δημοτικό σχολείο του χωριού, όπου θα διεξαχθεί η ενημερωτική εκδήλωση και θα συνεχιστούν τη Κυριακή το πρωί με επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία και αξιοθέατα της περιοχής.

Η Αφίσα
This entry was posted on Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, 2018 at 12:05 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply