Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελληνικό προϊόν με ταυτότητα και ενίσχυση εξωστρέφειας, στρατηγικοί στόχοι για την 3άλφα

Οκτώβριος 18th, 2018 by Σταματίνα

Εμφαση στην εξωστρέφεια με στόχευση τη μεγέθυνση των

εξαγωγών και την είσοδο σε νέες αγορές αλλά και ενίσχυση της συνεργασίας της με τους Ελληνες παραγωγούς κάνει η 3άλφα- Αφοι Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ, που διατηρεί επί μακρόν μία από τις ηγετικές θέσεις στην αγορά οσπρίων.

Η ενίσχυση της εξωστρέφεια αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 3άλφα, Αγης Καραγεωργίου σε συνάντηση με δημοσιογράφους υπογραμμίζοντας ότι ο εξωστρεφής προσανατολισμός ενισχύθηκε και κατά την χρήση 2017, με τις εξαγωγές να συνεχίζουν να ακολουθούν ανοδική πορεία, τόσο ως απόλυτο μέγεθος όσο και ως ποσοστό σημειώνοντας αύξηση 33%.

Το συνολικό αποτύπωμα των εξαγωγών στον τζίρο φτάνει στο 8%-9% και ο στόχος είναι να φτάσει σε διψήφια νούμερα.

Ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά

Αναφορικά με το 2017 ο κύκλος εργασιών, παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις και ανήλθε στο επίπεδο των €25.8255 χιλ. έναντι €26.193 χιλ. της προηγούμενης χρήσης.

Σε ότι αφορά τους όγκους που διακίνησε, η ηγετική θέση της εταιρείας στην Ελληνική αγορά αποτυπώθηκε και από τη σημαντική παραγωγική της δυναμική, καθώς το 2017 αγόρασε, επεξεργάστηκε και συσκεύασε 140 τόνους την ημέρα για προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και 75 τόνους την ημέρα για προϊόντα επαγγελματικής χρήσης.

Τα μικτά κέρδη της 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των €6.476 χιλ. από €6.148 χιλ. σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5,3%. Επιπλέον, το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρίας κατέγραψε άνοδο κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε σε 24,7% από 23,5% την χρήση 2016.

Αύξηση κεφαλαιακής βάσης και μείωση δανεισμού

Σημειώνεται ότι το μικτό περιθώριο κέρδους της 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ, κατά την διετία 2016-2017 ενισχύθηκε συνολικά κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, αντικατοπτρίζοντας την στροφή της εταιρίας σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Τα κέρδη προ φόρων της 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ για τη χρήση 2017 ανήλθαν σε €1.507 χιλ. ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο ύψος των €827 χιλ.

Επιπρόσθετα, η εταιρία εντός του 2017 πέτυχε να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή της βάση, με τα ίδια κεφάλαια να αυξάνονται και να ανέρχονται στο επίπεδο των €12.817 χιλ. έναντι €12.402 χιλ. κατά την προηγούμενη χρήση. Παράλληλα, ο συνολικός της δανεισμός κατέγραψε ξανά μείωση ενώ πρέπει να τονισθεί και η σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τον υπερδιπλασιασμό των ταμειακών διαθεσίμων για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Σε συνάρτηση με τον στρατηγικό της σχεδιασμό και σε συνέχεια των επενδύσεων που εκτελέστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ υλοποιεί σήμερα επενδυτικό πρόγραμμα, προϋπολογισμού δαπάνης €2 εκατ., που αφορά στον εκσυγχρονισμό της και την ενίσχυση της παραγωγικής της δυναμικότητας, το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2018.

Ενίσχυση της συνεργασίας με τους Ελληνες παραγωγούς

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η στροφή στους Ελληνες παραγωγούς με την ενίσχυση της συνεργασίας. Η εταιρεία παρέχει γεωπόνους σε παραγωγούς προκειμένου να παράγονται προϊόντα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η εταιρεία. Ηδη υπάρχει συνεργασία με 330 παραγωγούς σε ολόκληρη την Ελλάδα από 249 παραγωγούς που συνεργαζόταν το 2011.

Οι παραγωγοί ακολ

ουθούν πιστά τον κώδικα γεωργικής πρακτικής που έχει θεσπίσει η εταιρεία και το θέμα είναι, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους της,  ο κύκλος αυτός να διευρυνθεί, ενσωματώνοντας, τόσο τις επιλογές στις τάξεις των καλλιεργητών όσο και τις τάσεις στο επίπεδο της κατανάλωσης.

Ο Άγης Καραγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ, δηλώνει ότι «Με το βλέμμα μας στραμμένο στο στρατηγικό πλάνο της επόμενης τριετίας και έχοντας ως βάση μας την σταθεροποίηση του κύκλου των εργασιών μας και την σταθερά αυξητική τάση των εξαγωγών μας όπως σημειώθηκε το 2017, συνεχίζουμε ακάθεκτοι να κάνουμε αυτό το οποίο ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα:

Να είμαστε συνεπείς απέναντι στον καταναλωτή μας προσφέροντάς του προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Η θέση των προϊόντων 3αλφα στο ελληνικό τραπέζι είναι αποτέλεσμα της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί εδώ και 50 χρόνια με τον Έλληνα καταναλωτή.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που αποτυπώνεται αυτή η εμπιστοσύνη και στα αποτελέσματα του 2018, καθώς, βάσει των στοιχείων του πρώτου εξαμήνου που έχουμε στην διάθεσή μας ο τζίρος μας θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό αποτελεί για εμάς μία ηθική επιβράβευση και δέσμευση παράλληλα για να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά ώστε να παραμείνουμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συνεργατών και των καταναλωτών μας».

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, Οκτώβριος 18th, 2018 at 10:12 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply