Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: “Παγώνει” η καταβολή των χρημάτων – 12,5 λεπτά το λίτρο με μεγάλη καθυστέρηση

10 Οκτωβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Το κονδύλι έχει υπολογιστεί στα 62 εκατομμύρια ευρώ, αλλά… – Για να πάρουν τα χρήματα οι δικαιούχοι θα πρέπει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση – Από Δευτέρα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, αλλά το επίδομα θα πάρει… μήνες!

“Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι” λέει ο λαός για τις περιπτώσεις αυτές. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πουαφορά στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που αφορά σε χιλιάδες νοικοκυριά που το περιμένουν πως και πως για να ζεσταθούν το χειμώνα η καθυστέρηση λόγω… γραφειοκρατίας φαίνεται ότι ταιριάζει… γάντι στην παροιμία.
Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. Η τιμή αναμένεται να είναι μεταξύ 1,15 ως 1,20 ευρώ το λίτρο γεγονός που ουσιαστικά ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό το επίδομα.
Η τιμή είναι σαφώς αυξημένη σε σχέση με την περυσινή τιμή διάθεσης λόγω της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Η εκτίναξη των τιμών φέρνει αυξήσεις άμεσα στο πρατήρια, όμως η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει κάτι για να ελαφρύνει το βάρος για τους απλούς πολίτες που έχουν άμεση ανάγκη από τα χρήματα.

Όλα δείχνουν ότι τα 12,5 λεπτά το λίτρο που θα είναι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα αποδοθούν στους δικαιούχους μετά από τουλάχιστον δύο μήνες, ίσως και περισσότερο.Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το κονδύλι των περίπου 62 εκατομμυρίων για το επίδομα αναμένεται στα τέλη του χρόνου ή ακόμη και στις αρχές του 2019 (Ιανουάριος) γεγονός που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ και ύστερα να περιμένουν επί μήνες για να πάρουν ένα μικρό ποσοστό πίσω.

newsit

This entry was posted on Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, 2018 at 08:05 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply