Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γέμισε με παιδικές φωνές η Κοβεντάρειος δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης στην πρώτη εκδήλωση των εγκαινίων (εικόνες)

6 Οκτωβρίου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Η Κοβεντάρειος δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής μαθητές δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει με αφορμή τα εγκαίνια του καινούργιου κτιρίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από την αναπληρώτρια διευθύντρια Ελένη Μαργαρίτη η οποία ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες της σημερινής δράσης στο καινούργιο κτίριο της βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο όπου και τους έγινε μία ενημέρωση για την φωτογραφία και τον κινηματογράφο με αφορμή το ηλεκτρονικό ψηφιδωτό που θα κοσμεί το λογότυπο της βιβλιοθήκης.

Οι μαθητές αφού άκουσαν την ιστορία της φωτογραφίας από τον φωτογράφο Τρύφωνα Ζήση μπήκαν στην διαδικασία να δουν πως έγινε η επεξεργασία των φωτογραφιών τους και πως τοποθετήθηκαν για να σχηματίσουν το ηλεκτρονικό ψηφιδωτό. Μερικά από τα παιδιά με τη βοήθεια του κ. Τρύφωνα δοκίμασαν την επεξεργασία της φωτογραφίας τους.Στη συνέχεια οι μαθητές μεταφέρθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φουαγιέ της βιβλιοθήκης όπου με τον μοναδικό τρόπο αφήγησης της κ. Αναστασίας Τοπάλη ζωντάνεψαν οι ήρωες των παραμυθιών και έτσι όλα τα παιδιά έζησαν τις ιστορίες των βιβλίων που επέλεξαν από την παιδική βιβλιοθήκη του κτιρίου. Η εικόνα που ακολούθησε ήταν άκρως μαγευτική!

Η αφήγηση έκλεισε με το τραγούδι ‘Το νησί των συναισθημάτων’ στίχοι και μουσική του Μάνου Χατζηδάκη με στόχο να δώσουν αλλά και να πάρουν αγάπη από τα βιβλία.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Δ/νση Α΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και συμμετείχαν 80 μαθητές διαφόρων δημοτικών σχολείων της πόλης.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

This entry was posted on Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, 2018 at 10:42 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply