Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Οκτώβριος 2nd, 2018 by Σταματίνα

Κρύο; Αυτή είναι η κατεξοχήν χειμωνιάτικη σούπα της Γαλλίας.

H soupe à l’oignon Parisienne έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, όταν το κρεμμύδι ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ευρώπη και ήταν πάγια τακτική η προσθήκη ψωμιού στις σούπες.

Για 6 άτομα:

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 1,5 λίτρο καυτός ζωμός (οποιοσδήποτε)
  • αλατοπίπερο
  • 6 φέτες ψωμί
  • Προαιρετικά: 50 γρ. βερμιτσέλι και λίγη τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση:

  • Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν (για να καραμελώσουν). Πασπαλίστε με το αλεύρι και συνεχίστε να ανακατεύετε.
  • Προσθέστε τον ζωμό και αφήστε να βράσει για 10’. Αλατοπιπερώστε.
  • Σουρώστε τη σούπα για να αφαιρέσετε τα κρεμμύδια.
  • Βάλτε το ψωμί σε μια σουπιέρα και ρίξτε μέσα τη σούπα.

Εναλλακτικά, μόλις σουρώσετε τα κρεμμύδια, προσθέστε τα βερμιτσέλι και βράστε για μερικά ακόμη λεπτά. Ρίξτε λίγη τριμμένη γραβιέρα και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για 10’, μέχρι να ροδίσει η γραβιέρα. Στολίστε με λίγο θυμάρι.

Κάποιοι μαζί με τον ζωμό βάζουν μισό μπουκάλι κόκκινο κρασί.

 

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 2nd, 2018 at 17:22 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply