Τρικολόρε όπως τα χρώματα της ιταλικής σημαίας με

ρικότα, σπανάκι, τομάτα.

Aκρότητα να βάλετε και λίγη μπεσαμέλ από πάνω;

Για 6 άτομα:

  • 1 συσκευασία λαζάνια
  • 65 γρ. βούτυρο + έξτρα για το βουτύρωμα του πυρέξ
  • αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 450 γρ. ρικότα
  • 80 γρ. μαγειρεμένο σπανάκι, στραγγισμένο και λιωμένο στο μίξερ σε πουρέ
  • 250 ml τομάτες πασάτα
  • 80 γρ. τριμμένο πεκορίνο
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  • Για τη γέμιση, περάστε τη ρικότα από χοντρό κόσκινο (ή διαλύστε τη πολύ καλά με τα χέρια) σε ένα μπολ και ανακατέψτε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλτε το 1/3 της ρικότα σε άλλο μπολ και ανακατέψτε καλά με τον πουρέ σπανάκι.
  • Βάλτε τη μισή από την υπόλοιπη ρικότα σε άλλο μπολ και ανακατέψτε με τις τομάτες. Αφήστε την υπόλοιπη ρικότα όπως είναι.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώστε ένα πυρέξ.
  • Φτιάξτε μια στρώση λαζάνια στον πάτο του πυρέξ, απλώστε από πάνω το μείγμα σπανάκι-ρικότα. Πασπαλίστε με τριμμένο πεκορίνο.
  • Απλώστε άλλη μια στρώση λαζάνια και απλώστε από πάνω τη σκέτη ρικότα. Πασπαλίστε με τριμμένο πεκορίνο.
  • Φτιάξτε την τελευταία στρώση λαζάνια, απλώστε από πάνω το μείγμα ρικότα-τομάτα. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο πεκορίνο.
  • Βάλτε μερικά μικρά κομματάκια βούτυρο από πάνω και ψήστε για 20’. Σερβίρετε αμέσως.

 

 

 

 

 

Aπό το βιβλίο The Silver Spoon, εκδ. Phaidon

 

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.