Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Ρώσικη σαλάτα

Σεπτέμβριος 28th, 2018 by Σταματίνα

Σπιτική συνταγή για ορεκτικό ή γαρνιτούρα.

Υλικά για 6 άτομα

  • 200 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. μπιζέλια βρασμένα
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 2 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα και βρασμένα
  • 5-6 μικρά (μίνι) αγγουράκια τουρσί σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά τετραγωνάκια
  • 2-3 αβγά σφικτά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια
  • 2 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. (περίπου) μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, κόβετε ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.
  2. Ξεφλουδίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια.
  3. Κόβετε επίσης τα καρότα σε κυβάκια. Ξεφλουδίζετε τα σφικτά αβγά, θρυμματίζετε τους κρόκους και κόβετε τα ασπράδια επίσης σε κυβάκια.
  4. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα μαγιονέζα.
  5. Η σαλάτα πρέπει να δέσει με τη μαγιονέζα, όχι όμως να γίνει ρευστή.
  6. Την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο και τη βγάζετε για 10-15 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να μην είναι παγωμένη.
newsbeast
loading…

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 28th, 2018 at 13:17 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply