Το δημοψήφισμα στα Σκόπια πλησιάζει και ο Ζόραν Ζάεφ καλεί τους πολίτες της χώρας του να δώσουν το παρών, κάνοντας λόγο «για ένα γεγονός με ιστορικές αναλογίες που θα επηρεάσουν τα επόμενα χρόνια».

Σε ομιλία του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μίλησε για μια «Ευρωπαϊκή Μακεδονία», προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Στις 30 Σεπτεμβρίου, ας πάμε για μια ευρωπαϊκή Μακεδονία! Ας ενωθούμε για να επιλέξουμε ένα ασφαλές μέλλον για τον εαυτό μας και τα παιδιά μας. Καλώ τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτήν την εκστρατεία, διότι πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία για τη Μακεδονία», ανέφερε.

Ο Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθηση πως το VMRO-DPMNE θα στηρίξουν το δημοψήφισμα, αλλά όπως είπε, οι πολιτικές μάχες θα συνεχίσουν.

«Ξεκινάμε μια εκστρατεία για τα οφέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εξηγώντας πως η συμφωνία με τρην Ελλάδα είναι συμφωνία για το μέλλον της Μακεδονίας. Σε καιρούς αβεβαιότητες, βάζουμε τη Μακεδονία μαζί με τις ισχυρές χώρες του κόσμου», είπε ο Ζάεφ.

 

 

 

 

 

mkd

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.