Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Grevena TV || Πρωθυπουργική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γρεβενά (εικόνες + video)

29 Αυγούστου, 2018 by Χρήστος Μίμης

Την σιγουριά ότι θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός, μετέφερε
στους εκατοντάδες δημότες των Γρεβενών κατά την διάρκεια της ολοήμερης επίσκεψης στον Ν.Γρεβενών, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην  παρουσία  του στα Γρεβενά, μετά την επίσκεψή του στον Ποιμενάρχη Γρεβενών Μητροπολίτη Δαβίδ, και πριν την συζήτηση με τον Δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη, συνομίλησε με εκατοντάδες Γρεβενιώτες που έσπευσαν να βρεθούν κοντά του.
Η Συνέντευξη στα ΜΜΕ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στα Γρεβενά. Κατά την επίσκεψή του στην πόλη, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με τον χθεσινό ανασχηματισμό. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση (on camera):

«Ποιος ανασχηματισμός; Νομίζετε ότι ασχολείται κανείς εδώ στην ξεχασμένη ορεινή Ελλάδα με τον ανασχηματισμό του κ. Τσίπρα; Το ζητούμενο είναι να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη ολοκληρώσει πρακτικά τη θητεία της, δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει σ’ αυτόν τον τόπο. Έχει ήδη κάνει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά και όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο.

Δεν θα κάνω σχόλιο για τον ανασχηματισμό σε επίπεδο προσώπων. Νομίζω ότι όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους. Θα πω μόνο ότι ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου. Κατά συνέπεια αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας σήμερα, υπεύθυνοι για την οικονομία, υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική, υπεύθυνοι για την άμυνα, εξακολουθούν να βρίσκονται στις καρέκλες τους αμετακίνητοι.

Κανένα άλλο σχόλιο, όμως, για τον ανασχηματισμό: νομίζω ότι δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Όπως δεν ενδιαφέρει τους πολίτες ο διχαστικός λόγος του κ. Τσίπρα και η άκρατη αυτή επιθυμία του να γυρνά στο παρελθόν. Εγώ θα επιμένω σε κάθε γωνία της Ελλάδος να μιλάω για το μέλλον, να μιλάω για ενότητα και για τη μεγάλη ανάγκη που έχει αυτός ο τόπος να κάνει μια δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση. Αυτά πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία αυτά πρεσβεύω εγώ προσωπικά, και πιστεύω πως την ανάγκη μιας τολμηρής αλλαγής θα την αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, με πρώτο αυτό της εκκρεμούς ολοκλήρωσης του αυτοκινητοδρόμου Ε65. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η ολοκλήρωση του εν λόγω αυτοκινητοδρόμου. Όπως είπε, πρόκειται για το τελευταίο ανολοκλήρωτο κομμάτι του δικτύου και η κατασκευή του θα σημάνει και την πλήρη ολοκλήρωση του δικτύου των αυτοκινητοδρόμων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων δρομολογήθηκε με συμβάσεις παραχώρησης από κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ότι στη συνέχεια ξεκόλλησε από σημαντικές δυσκολίες οικονομικού χαρακτήρα πάλι από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2012, και ολοκληρώθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και με με ιδιαίτερα αυξημένο κόστος, δυστυχώς, για τους πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας επισημαίνοντας ότι έχει τις δυνατότητες να γίνει το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, όμως, όπως σημείωσε, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικού φορέα που θα επενδύσει κεφάλαια στο χιονοδρομικό, θα αναβαθμίσει σημαντικά τον μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό του και θα το επεκτείνει, πάντα με σεβασμό στην υφιστάμενη περιβαλλοντική νομοθεσία. Μάλιστα η παραπάνω λύση έχει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, όπως έγινε σαφές από τις συζητήσεις του κ. Μητσοτάκη με τοπικούς φορείς αλλά και με τον Δήμαρχο Γρεβενών, με τον οποίο είχε νωρίτερα συνάντηση.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης με τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ και στη συνέχεια περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους.

Νωρίτερα το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε επισκεφθεί τη Δεσκάτη. Εκεί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, ενώ στη συνέχεια μιλώντας σε τοπικούς φορείς και κατοίκους ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το μήνυμα μου από τώρα μέχρι και τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα είναι ένα μήνυμα εθνικής αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνατότητες του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας ξεχωριστά. Όσο η Κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση και στο διχασμό και στο χθες άλλο τόσο εγώ θα επενδύω στην ενότητα, στην αισιοδοξία, και στο αύριο». Και πρόσθεσε: «Αξίζουμε καλύτερα από τη σημερινή Κυβέρνηση, η οποία, δυστυχώς, έχει καθηλώσει τη χώρα σε μία παρατεταμένη κατάσταση παρακμής, έχει συρρικνώσει τα διαθέσιμα εισοδήματα και, κυρίως, έχει ξεχάσει τους Έλληνες εκείνους οι οποίοι βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα. Έχει ξεχάσει τους Έλληνες της Περιφέρειας. Για εμάς όμως δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες. Δεν υπάρχει η Ελλάδα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των μεγάλων αστικών κέντρων και η Ελλάδα της Περιφέρειας, των χωριών και των ορεινών κωμοπόλεων. Η Ελλάδα είναι μία. Όλοι οι πολίτες της ασχέτως το πού επιλέγουν να ζουν πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τις ίδιες δυνατότητες να κάνουν τη ζωή τους και το ίδιο δικαίωμα στην ευημερία. Γι’ αυτό και δίνω πολύ μεγάλη προσοχή στον προγραμματικό μας λόγο, στο περιφερειακό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο δεν είναι άλλο από ένα πρόγραμμα το οποίο θα εξειδικεύσει για κάθε Περιφέρεια για κάθε περιφερειακή ενότητα συγκεκριμένες πολιτικές που θα αξιοποιήσουν τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει κάθε γωνιά της Ελλάδος. Όπως πρέπει να έχουμε σχέδιο για τη νησιωτική πολιτική, τόσο πρέπει να έχουμε σχέδιο για τους ορεινούς Δήμους της χώρας που έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτούν στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις».

Αναφερόμενος στο σχέδιό του για τον πρωτογενή τομέα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα που θα έπρεπε να αποτελεί, αλλά δυστυχώς δεν αποτελεί, αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας, μέσα από ποιοτικά προϊόντα τα οποία πρέπει να βρίσκουν τη θέση τους στα ράφια της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού. Δυστυχώς, όμως, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ασχολείται σήμερα κανείς με τον πρωτογενή τομέα όταν οι αγρότες μας και οι κτηνοτρόφοι μας υποφέρουν κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης και ενός ασφαλιστικού συστήματος το οποίο τιμωρεί σήμερα την επιχειρηματική επιτυχία. Όσο πιο επιτυχημένος είσαι τόσο περισσότερα πληρώνεις σύμφωνα με τη λογική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Για τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «μια γενναία φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής μας πολιτικής. Σήμερα η συνολική φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση είναι τέτοια που δημιουργεί ουσιαστικό αντικίνητρο στην εργασία. Και το γνωρίζουν αυτό όλοι, και το γνωρίζουν πρώτα απ’ όλα βέβαια οι αγρότες μας και οι κτηνοτρόφοι μας. Εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9% μέχρι εισοδήματα 10.000 ευρώ: αυτή είναι η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Και ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα -για το οποίο θα μιλήσω σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια στη Δ.Ε.Θ.- το οποίο σταδιακά θα αποκλιμακώνει τις πολύ υψηλές εισφορές οι οποίες σήμερα οδηγούν σε εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή χωρίς όμως ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν κυρίως τους νέους αγρότες, τα νέα παιδιά, που συνεισφέρουν στο σύστημα μια βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα πάρουν και αυτοί τη σύνταξη που τους αναλογεί».

Στη συνέχεια της περιοδείας του σταμάτησε στα χωριά Καρπερό και Δοτσικό, όπου και συνομίλησε με κατοίκους που τον περίμεναν, ενώ επισκέφθηκε και μία κτηνοτροφική μονάδα.

Νωρίς το απόγευμα μετέβη στη Σαμαρίνα, όπου είχε συνάντηση με μετακινούμενους κτηνοτρόφους από την ευρύτερη περιοχή του νομού Γρεβενών. Οι κτηνοτρόφοι του έθεσαν επιτακτικά το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων ζώων και γάλακτος. Ειδικά το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων γάλακτος, όπως του είπαν, έχει οξυνθεί δραματικά από το 2016 μέχρι σήμερα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε καταποντισμό των τιμών στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαπενταετίας. Του επισήμαναν, μάλιστα, ότι εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, η κτηνοτροφία στην ορεινή Ελλάδα είναι ζητημα χρονου να αφανιστεί. Ο κ. Μητσοτάκης, ήταν απολύτως ενήμερος για τα προβλήματα αυτά, καθώς είναι η 4η φορά που πραγματοποιεί συνάντηση με κτηνοτρόφους – παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής. Σημείωσε ότι το πρόβλημα των παράνομων ελληνοποιήσεων δεν είναι τόσο θέμα οικονομικών πόρων όσο ζήτημα πολιτικής βούλησης και αποφασιστικότητας για πραγματοποίηση ελέγχων. Και με αυτό το δεδομένο δεσμεύθηκε να επιληφθεί προσωπικά για την άμεση αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα στελεχωθεί με πρόσωπα που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο, ότι οι έλεγχοι θα αυστηροποιηθούν αμέσως μόλις αναλαβει τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των ελληνικών προϊόντων.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε επίσης ότι «το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κερδίσουμε, το ζητούμενο είναι να έρθει μια Κυβέρνηση η οποία θα λύσει πραγματικά προβλήματα. Θα αξιοποιήσει, συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου και θα μπορέσει να δημιουργήσει καλύτερες δουλειές με καλύτερα εισοδήματα και ειδικά για τους νέους. Αυτό είναι το στοίχημα μου».

Ο κ. Μητσοτάκης τέλος, περπάτησε στη Σαμαρίνα συνομιλώντας με κατοίκους, όπου και ολοκλήρωσε το απόγευμα την περιοδεία του με συνάντηση που πραγματοποίησε με τοπικούς φορείς.

Δείτε (αμοντάριστα) πλάνα από το Grevena TV.

Περισσότερα εδώ στον ΑΕΤΟOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gepostet von Star fm 93,3 Grevena TV am Donnerstag, 30. August 2018

This entry was posted on Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2018 at 23:09 and is filed under Grevenatv, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply